O nouă campanie în Gorj de recrutare asistenți maternali profesioniști

1972

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj desfășoară o nouă campanie de recrutare și identificare de persoane care doresc să devină asistenți maternali profesioniști. Un asemenea demers a avut loc și în primăvară.

Campania se derulează până pe data de 21 octombrie, inclusiv. Asistentul maternal profesionist este persoana fizică atestată care asigură, prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său, creşterea, îngrijirea şi educarea copilului pe care îl primeşte în plasament.
Asistenţii maternali primesc salariu şi sporuri, iar copilul luat în plasament beneficiază de alocaţie de stat şi alocaţie de plasament.

Condiții
„Pot fi atestate ca asistent maternal profesionist persoanele care îndeplinesc următoarele condiții: au capacitate deplină de exercițiu; prin comportamentul lor în societate, starea sănătății și profilul lor psihologic prezintă garanții pentru îndeplinirea corectă a obligațiilor care revin unui părinte, referitor la creșterea, îngrijirea și educarea copiilor săi; au în folosință o locuință care acoperă necesitățile de preparare a hranei, igienă, educație și odihnă ale utilizatorilor săi, inclusiv cele ale copiilor care urmează a fi primiți în plasament sau în încredințare (bucătărie și baie funcționale, număr de camere suficiente pentru asigurarea intimității tuturor celor care locuiesc în ea, inclusiv pentru copiii care vor fi primiți în plasament); au studii medii (12 clase absolvite cu sau fără diplomă de bacalaureat) și urmează cursurile de formare profesională organizate la sediul instituției de către specialiștii Serviciului pentru copilul aflat în plasament la asistent maternal profesionist din cadrul DGASPC Gorj”, anunță Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj.
Persoanele care doresc să devină asistenți maternali profesioniști vor depune o cerere la DGASPC Gorj.
„Persoana care desfășoară o activitate salarizată poate deveni asistent maternal profesionist numai cu condiția încetării contractului individual de muncă pe baza căruia își desfășoară respectiva activitate salarizată”, mai precizează DGASPC Gorj.
Nu pot fi asistenți maternali profesioniști persoanele care au fost condamnate, părintele decăzut din drepturile părintești sau cel al cărui copil a fost declarat abandonat prin hotărâre judecătorească definitivă și nici persoanele (sau un alt membru al familiei) care suferă de boli cronice transmisibile sau care ar putea pune în pericol starea de sănătate a copilului.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.