O nouă bursă a locurilor de muncă, la Târgu-Jiu

337

S-a stabilit data evenimentului aşteptat anual de persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj îi va aduce faţă în faţă atât pe angajatori, cât şi pe cei care au nevoie de o slujbă, pe 20 aprilie, în cadrul Bursei generale a locurilor de muncă.

Evenimentul va fi organizat în toată ţara şi se adresează tuturor celor care se află în căutarea unui loc de muncă sau doresc să se reorienteze profesional. Pe lângă creşterea gradului de ocupare, bursa locurilor de muncă urmăreşte informarea cu privire la măsurile destinate stimulării încadrării în muncă a anumitor categorii de şomeri. “Am primit de la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă datele că vom organiza Bursa Generală de pe 20 aprilie pe care o vom ţine tot la sediul Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Debarcader, cu începere de la ora 10.00. Deja am început contactarea agenţilor economici din judeţul pentru a veni în sprijinul celor care îşi caută un job cu cât mai multe oferte de locuri de muncă, în toate domeniile, atât pentru persoane calificate, cât şi pentru cele necalificate, precum şi pentru gorjenii cu studii medii, postliceale sau universitare”, a declarat şeful AJOFM Gorj, Romeo Chiriac. Acţiunea are scopul de a pune faţă în faţă angajatorii cu solicitanţii de locuri de muncă, astfel încât un număr cât mai mare de persoane să poată găsi un loc de muncă corespunzător pregătirii lor profesionale. La acest târg de locuri de muncă sunt aşteptate să participe toate persoanele care se află în căutarea unui job, având astfel posibilitatea de a se întâlni direct cu agenţii economici participanţi. Pentru buna organizare şi desfăşurare a acestei acţiuni vor fi întocmite materiale publicitare, invitaţii de participare, chestionare pentru solicitanţii de locuri de muncă şi angajatori, catalogul agenţilor economici participanţi. Informaţii suplimentare privind modul de organizare şi desfăşurare a acesteia pot fi obţinute de la sediul AJOFM Gorj din strada Lt. Col. D. Petrescu nr. 1, Târgu-Jiu, unde se pot depune şi ofertele privind locurile de muncă vacante care vor fi oferite în cadrul acestui târg de locuri de muncă.

33 de gorjeni, angajaţi pe loc în 2017
La Bursa generală a locurilor de muncă de anul trecut, organizată de AJOFM Gorj, tot la sediul UCB Târgu-Jiu din Debarcader, din totalul meseriilor puse la bătaie amintim: lucrător gestionar, lăcătuş mecanic, sudor, strungar, agent de securitate, şofer, barman, ospătar, bucătar, muncitor necalificat, electrician, inginer, agent/inspector asigurare, farmacist, controlor calitate, mecanic auto, tehnician, operator calculator, cameristă, confecţioner îmbrăcăminte, operator maşini, frezor, prelucrător prin aşchiere, tehnician industrie textilă. În ciuda faptului că participarea şomerilor nu a fost una numeroasă, peste 300 de persoane au fost selectate de angajatori în vederea efectuării unei probe de lucru ori a unui interviu. În ziua desfăşurării Bursei generale a locurilor de muncă din 2017, au fost prezenţi un număr de 67 de agenţi economici care au oferit un total de 1.089 de locuri de muncă, numărul participanţilor fiind de 493 de persoane. În urma participării la această acţiune au fost încadrate pe loc un număr de 33 de persoane pe meseriile de operatori maşini textile, lucrători gestionari, agenţi de pază, manipulanţi marfă, instalatori, agent de vânzări, mecanic utilaje, muncitor necalificat, fochist, iar alte 311 persoane au fost selectate în vederea încadrării în muncă.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here