O nouă acţiune Rotary Club, 100 de persoane, consultate gratuit la Padeş

362

Sâmbătă, 17 septembrie 2016, o echipă multidisciplinară formată din medici gorjeni s-a deplasat la Padeş, unde a oferit consultaţii medicale gratuite. Acţiunea a fost organizată de Rotary Club Târgu-Jiu, la iniţiativa medicului Bogdan Niculescu. 100 de persoane din Padeş au fost consultaţi de specialişti precum: ortopedul Bogdan Niculescu, dr. Adela Morega – cardiolog, dr. Mariana Piroiu – interne, dr. Alina Mischie – ORL, dr. Mădalina Dobran – oftalmologie. Acțiunea s-a desfășurat în colaborare cu Institutul de Analiză, Investigații și Politici Publice Gorj, condus de profesorul universitar Dan Ilie Morega.

După ce, luna trecută, „Caravana de consultații medicale” a debutat la Centrul de Permanență Prigoria, unde echipa de medici formată din: Dr. Stanciu Gheorghe, Dr. Stanciu Marilena, Dr. Neamțu Tatiana, rotaryDr. Voinea Ștefan și Dr. Niculescu Bogdan au oferit consultații, fiecare pe specialitatea lui: ORL, Oftalmologie, Cardiologie, Stomatologie și Ortopedie, acţiunea a continuat în acest weekend, la Padeş.
Astfel, sâmbătă, 17.09.2016, la iniţiativa medicului Bogdan Niculescu, Rotary Club Târgu-Jiu a organizat deplasarea unei echipe multidisciplinare de medici specialişti, în această comună, pentru a acorda consultaţii medicale gratuite persoanelor defavorizate. Acţiunea a fost una de succes, 100 de persoane, majoritatea în vârstă, fiind consultate gratuit de dr. Adela Morega – cardiolog, dr. Mariana Piroiu – interne, dr. Alina Mischie – ORL, dr. Mădălina Dobran – oftalmologie, împreună cu dr. Bogdan Niculescu – ortoped.
Reprezentanţii Rotary Club Târgu-Jiu mulţumesc medicilor, dar şi autorităţilor locale din Padeş, pentru implicare şi pentru sprijinul acordat.

Caravana de consultaţii gratuite continuă
rotary1„Caravana de consultații medicale” va continua până în luna decembrie, în funcție de evoluția proiectului și de interesul manifestat de comunitățile cărora li se adresează, urmând să se ia în considerare continuarea sa și în anul viitor. Prin acest proiect Clubul Rotary Târgu-Jiu transpune în fapt tema anului Rotarian 2016-2017, respectiv – Rotary în serviciul umanității”. Rotary este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, reunind oameni de afaceri și reprezentanți ai diferitelor profesii din întreaga lume, care consideră importantă asigurarea de servicii umanitare, încurajează înalte standarde etice în toate domeniile de activitate și ajută la menținerea păcii, precum și la stabilirea de relații de bună înțelegere între popoare. Rotary Club reunește aproximativ 1,2 milioane de membri, în 34.000 de cluburi din peste 200 de țări.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here