O nouă acţiune de reciclare a deşeurilor electronice

231

În acest week-end, echipa Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec organizează o nouă acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electronice (DEEE), în parteneriat cu Primăria Târgu-Jiu. Acţiunea se desfăşoară între orele 09:00 şi 17:00, fiind deschise trei puncte provizorii de colectare. Târgujienii care au deşeuri electrocasnice voluminoase beneficiază de transport gratuit şi pot primi chiar tichete cadou.

Datorită bunei colaborări a Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec şi Primăria Municipiului Târgu-Jiu, cetăţenii din municipiul nostru au posibilitatea de a scăpa de deşeurile electrocasnice, dar şi de a participa la o tombolă sau de a câştiga tichete cadou. „Asociaţia română pentru reciclare RoRec are relaţie de lungă durată cu Primăria Târgu-Jiu. Am început în 2011 acţiunile şi le-am continuat în tot judeţul Gorj. Anul trecut au fost 28 de acţiuni la nivelul judeţului şi s-au strâns peste 45 de tone de deşeuri electrice şi electronice. Am revenit în Târgu-Jiu acum pentru o nouă acţiune care se va desfăşura în ziua de sâmbătă, 20 aprilie, între orele 09:00 – 17:00. există 3 puncte de colectare fixe: Lac Debarcader, Casa de Cultură şi Parc Lido. Aşa cum ştiţi, se poate prelua un număr de telefon pentru preluarea gratuită a deşeurilor de mari dimensiuni”, a explicat Alexandra Arnăutu, reprezentant zonal Asociaţia RoRec.

Polaris, partener al RoRec
Polaris vine în sprijinul târgujienilor care au deşeuri electrocasnice voluminoase, o maşină a firmei de salubritate deplasându-se în cartiere pentru a ridica deşeurile. „Referitor la această campanie, noi, ca firmă de salubrizare, vom pune la dispoziţie una sau două maşini, care pe tot parcursul zilei de sâmbătă vor sta la dispoziţia celor care vor solicita ridicarea acestor deşeuri de la domiciliu. În acelaşi timp, noi am susţinut şi vom susţine în continuare astfel de acţiuni, pentru că, din punctul meu de vedere, trebuie să trăim într-un mediu curat şi la fel trebuie să-l transmitem şi celor care vor veni după noi”, a declarat Luis Popa, directorul firmei de salubrizare Polaris.

Centru permanent pentru colectarea deşeurilor electronice
Municipalitatea, în colaborare cu RoRec, înfiinţează un centru de colectare a deşeurilor electronice, care va funcţiona permanent. Ionuţ Jilăveanu şef Serviciu Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Târgu-Jiu a explicat: „împreună cu Asociaţia RoRec vom înfiinţa un centru de preluare a acestor deşeuri electrice şi electronice; va fi un centru cu activitate permanentă. Am încheiat un parteneriat cu această asociaţie; am pus la dispoziţie o zonă în incinta CET Târgu-Jiu, unde vor fi amplasate construcţii modulare unde vor fi preluate aceste deşeuri de echipamente electrice. Cetăţenii municipiului Târgu-Jiu pot duce acolo personal aceste deşeuri sau pot suna la un număr de telefon fără taxă, iar persoanele care se ocupă de acest centru se vor deplasa acasă la cetăţean pentru a prelua aceste echipamente. Consider că este necesar pentru că aşa evităm ca aceste deşeuri să ajungă în zone unde nu ar trebui să ajungă. Ele trebuie adunate şi reciclate”.
Trebuie precizat că în anul 2012, Rorec a colectat peste 45 de tone de deşeuri electrice şi electrocasnice în urma celor 28 de acţiuni organizate şi desfăşurate la nivelul judeţului Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here