O mie de trandafiri plantaţi pe Strada Trandafirilor din Târgu-Cărbuneşti

120

trandafiriLucrătorii din cadrul Primăriei Târgu-Cărbuneşti au plantat duminică pe Strada Trandafirilor din localitate, un număr de 1.000 de trandafiri, din pepiniera proprie. Iniţiativa a aparţinut primarului, Viorel Mazilu.

„A trebuit să plantăm trandafiri pe acea stradă deoarece nu doream să-şi schimbe denumirea în Strada Ciulinilor”. De asemenea, cu utilajele proprii ale administraţiei locale, cu muncitorii recrutaţi prin Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, s-a amenajat o parcare cu 25 de locuri în faţa Spitalului Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti. Lucrările s-au terminat în numai o săptămână, iar banii investiţi au fost zero.

Din economii, alte pubele
Prin Programul Phare şi din fonduri europene pentru dotări şi construcţii de staţii de transfer deşeuri, 13 localităţi din Gorj, printre care şi Târgu-Cărbuneşti au primit europubele. În total, în cele 13 localităţi, s-au împărţit un număr de 4.800 de europubele, iar în Târgu-Cărbuneşti 1.100, populaţia oraşului ajungând la 9.700 de locuitori. „Eu cred că momentan ajung acestea, deoarece nu punem la socoteală şi cele 1.032 de apartamente de la blocurile din oraş, deoarece acestea vor avea în scurt timp 200 de containere cu o capacitate de 1.200 de litri. Pentru acestea vom amenaja şi rampe, astfel că europubele nu se vor distribui şi pentru locatarii blocurilor”, ne-a declarat edilul oraşului.
Acesta a mai promis că după ce se vor face mai multe calcule pentru a se vedea ce economii s-au mai făcut în urma acestui proiect, banii rămaşi vor fi investiţi tot pentru achiziţionarea de europubele, astfel ca autorităţile locale să nu fie puse în postura de a nu pune la dispoziţia tuturor cetăţenilor necesarul de europubele.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here