O mie de şomeri la cursurile organizate de AJOFM Gorj

159

ajofmLa data de 30 martie 2011, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj erau înregistraţi un număr total de 13.601 şomeri, ceea ce corespunde unei rate a şomajului în judeţul nostru de 8.83 %. O salvare oferită de AJOFM Gorj este organizarea de cursuri, la care, pentru anul în curs, se anunţă o participare a circa o mie de persoane.

Potrivit Mariei Danciu, director adjunct al AJOFM Gorj, Planul Judeţean de Formare Profesională pentru anul 2011 prevede organizarea unui număr de 46 de cursuri la care să fie cuprinse 1.056 de persoane care beneficiază de gratuitatea serviciilor de formare profesională.

“Din totalul persoanelor cuprinse în program, 906 cursanţi sunt şomeri, iar 150 de persoane se află în detenţie la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Târgu-Jiu. De asemenea, în programele de formare profesională dorim să cuprindem şi cinci persoane din rândul persoanelor cu dizabilităţi, 21 de rromi şi 307 şomeri ce au domiciliul în mediul rural”, a declarat Maria Danciu.

12 cursuri în primul trimestru

În vederea creşterii şi diversificării competenţelor profesionale, astfel încât şomerii să-şi poată găsi mai repede şi mai uşor un loc de muncă, în primul trimestru al acestui an, AJOFM Gorj a început un număr de 12 cursuri de iniţiere şi calificare/recalificare la care au participat 297 persoane din care 266 şomeri. “Totodată, în această perioadă se fac înscrieri pentru demararea şi a altor cursuri de formare profesionala în meseriile de lucrător în comerţ, operator introducere şi validare date, agent pază şi ordine, ospătar, asistent gestiune contabilă. De altfel, şi în colaborare cu Penitenciarul din Târgu-Jiu, au fost organizate două cursuri la care au participat 30 persoane eliberate din detenţie în meseriile de lucrător în creşterea animalelor (un curs), confecţioner articole din piele (un curs), urmând să înceapă un curs de calificare în meseria de bucătar, la care vor participa 16 deţinuţi care mai au cel mult nouă luni până la eliberarea din detenţie”, a precizat Ana-Maria Niculescu, purtător de cuvânt al AJOFM.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here