O mașină a Jandarmeriei, lovită de tren în zona Ploștina!

8881

Incidentul s-a petrecut la ora 22.10 la trecerea de nivel cu calea ferată din zona Ploștina, în apropiere de Motru. Șoferul mașinii cu însemnele Jandarmeriei nu s-a asigurat când a traversat calea ferată, autoturismul fiind lovit de un tren al ELCFU Motru.

Locomotiva a lovit mașina, deși mecanicul, văzând autoturismul pe calea ferată, a încercat să avertizeze șoferul cu semnale acustice că se apropie. Mașina a rămas însă pe calea ferată.. Mecanicul de tren a frânat însă puternic și, din fericire, mașina  a fost lovită ușor. Mai mult,  locomotiva care trăgea după ea 16 vagoane nu avea încărcătură, mai exact vagoanele erau goale, nu cu cărbune, că altfel, autoturismul ar fi fost spulberat. În mașină erau cel puțin trei persoane, jandarmi în uniformă care nu au pățit nimic.

Un echipaj al Poliției Rutiere de la Târgu Jiu a ajuns la fața locului. S-au făcut cercetări iar mecanicul și jandarmul șofer au fost testați cu alcooltestul. Aparatul a arătat că respectivii nu consumaseră băuturi alcoolice.

Deoarece nu au fost victime, trenul trebuia repus în mișcare. Un polițist de la Rutiera Târgu Jiu a fost însă foarte enervat de această cerință venită de la superiori din ELCFU și s-a luat de mecanic. Polițistul i-a spus arogant mecanicului că trenul nu pleacă și că el îl poate reține pe acesta pentru opt ore, asta deși accidentul nu s-a datorat respectivului angajat al ELCFU.

Trenul a fost repus, în cele din urmă, în mișcare, destinația fiind Cariera Roșiuța unde trebuia să încarce cărbune.

Poliția a întocmit dosar penal, incidentul fiind anunțat pe 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here