O lege a lui Surupăceanu l-a supărat pe Culiţă Tărâţă

320

surupaceanuO lege iniţiată de Mugurel Surupăceanu l-a determinat pe deputatul Culiţă Tărâţă să plece din PSD şi să devină unul dintre independenţii care susţine actualul cabinet Boc.

Legea nu este cea a impozitării averilor mai mari de o jumătate de milion de euro, ci o alta, care prevede facilităţi fiscale pentru persoanele care investesc în agricultură. Proiectul legislativ aduce modificări la Codul Fiscal şi a trecut deja prin Senat, beneficiind de aprobarea tacită, întrucât nu a fost luat în discuţie la timp.

Legea lui Surupăceanu va permite apariţia concurenţei pentru marii jucători privaţi din agricultură, facilităţile prevăzute de acesta fiind aplicate deja de Bulgaria de aproape un deceniu. Efectele acestei legi îl vor afecta din plin pe miliardarul Culiţă Tărâţă, site-ul inpolitics.ro menţionând că deputatul PSD a plecat acum din partid pentru că nu a găsit normal ca o lege iniţiată de un coleg de-al său să-i afecteze afacerile.
„Eu nu iniţiez proiectele de lege pentru un coleg sau altul, ci pentru a rezolva anumite probleme în ţara asta. Legea despre care vorbesc cei de la inpolitics.ro e iniţiată anul trecut şi, deşi eu am prezentat-o, inclusiv la Tîrgu Jiu în conferinţă de presă, jurnaliştii nu au fost foarte interesaţi de ea, deşi efectele sunt extrem de benefice pentru agricultură după ce va fi aprobată. Scutirile de impozit pentru cei care investesc în agricultură şi industria alimentară s-au dovedit a fi un mare succes în Bulgaria, iar România are nevoie de aşa ceva pentru a redeveni grânarul Europei. Că asta supără pe unii sau alţii contează mai puţin, pe mine mă interesează doar să văd legea aprobată şi pusă în practică. De abia atunci vor apărea investitorii puternici în agricultură şi de abia atunci vom vedea cât de multe locuri de muncă se pot crea în acest domeniu”, spune Surupăceanu.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here