O istorie de 169 de ani! Zilele Școlii Gimnaziale ,,Constantin Săvoiu”, Târgu Jiu

938

Ca în fiecare an, în data de 21 mai, Școala Gimnazială ,,Constantin Săvoiu” Târgu Jiu a îmbrăcat haine de sărbătoare, marcând importanța educației și valorile ei, transmit profesorii celei mai mari școli gimnaziale din județ.

Povestea acestei unități școlare este strâns legată de destinul celui care a întemeiat-o, Constantin Săvoiu, deputat de Gorj și de Târgu Jiu, în perioada domniei lui Alexandru Ioan Cuza.
Acesta înființează în 1855, la Târgu Jiu, un institut care-i va purta numele.
Cu această ocazie, s-a organizat un minimaraton de evenimente – o adevărată încântare atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice.
Activitățile culturale și instructiv-educative sunt expresie a coeziunii simbolice învățători – profesori – părinți – elevi – administrație locală.
În ultimii ani, s-a constatat o implicare activă atât a conducerii școlii, cât și a membrilor comunității locale (Primărie, Consiliul Local) în vederea desfășurării unui învățământ de calitate, în crearea unui climat material și de siguranță pentru actorii implicați în procesul educativ (elevi/profesori).
,,Aceste legături conferă elevilor școlii noastre un climat ideal de educație, la standarde materiale ridicate, evidențiate în faptul că activitățile se desfășoară în clădiri reabilitate sau nou construite, în săli de clasă echipate la standarde europene (mobilier nou, modular, table interactive noi, videoproiectoare, laptop-uri, materiale didactice etc).
Toate aceste realități au fost posibile prin relația foarte strânsă dintre școală – conducerea școlii și conducerea Primăriei Târgu Jiu, investițiile reprezentând o motivație suficient de puternică spre a rămâne lideri în peisajul educațional din Târgu Jiu”, a declarat directorul unității de învățământ, prof. dr. Corina Panduru.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here