O hemoragie digestivă i-a fost fatală alpinistei de 36 de ani

544

O moarte suspectă a pus pe jar medici, salvamontişti şi comunităţile locale din Baia de Fier, Novaci şi Târgu-Jiu, după ce unei alpiniste i s-a făcut rău la pensiunea unde era cazată şi, în ciuda manevrelor de resuscitare, care i-au fost aplicate tinerei de salvamontişti, apoi de către medicii de pe ambulanţă şi, ulterior, de către doctorii Spitalului Orăşenesc Novaci, femeia a decedat în scurt timp. În urma necropsiei, medicii legişti au concluzionat că femeia de 36 de ani şi-a pierdut viaţa în urma unei hemoragii digestive superioare masive, găsindu-se peste 1 litru de sânge în stomacul acesteia.

Marţi după-amiază, o turistă din Bucureşti, care venise la Baia de Fier pentru a se căţăra pe munte, a început să se simtă rău, în timp ce se afla la masă, la pensiunea unde era cazată. Tânăra a apucat doar să comande preparatele, în momentul imediat următor căzând din picioare. Echipa de salvamontişti care era la faţa locului a sărit în ajutorul femeii. “Salvamontiştii erau acolo şi din prima clipă de când i-a venit rău i-au făcut manevrele de resuscitare prin care i-au menţinut funcţiile vitale până au predat-o echipajului de ambulanţă”, a confirmat Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj.

pensiunea nicoResuscitare în zadar
Odată predată echipajului de pe ambulanţă, medicii au continuat manevrele de resuscitare în drum spre Spitalul Orăşenesc Novaci. Din păcate, la scurt timp s-a constatat decesul femeii. “Pacienta Tivers Cristina Lucia a ajuns la noi la spital la ora 18.00, fiind adusă cu ambulanţă; s-au continuat manevrele de resuscitare, iar la 18.15 a venit SMURD-ul; s-au continuat manevrele de resuscitare, dar nu a dat nici un semn de revenire. La 19.05 s-a declarat decesul, oficial, iar la 21.30 au venit cei de la Medicina Legală şi au preluat corpul neînsufleţit”, a confirmat Emil Grigore, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Hemoragie digestivă – cauza decesului
În urma efectuării necropsiei, medicii legişti au concluzionat faptul că tânăra în vârstă de 36 de ani şi-a pierdut viaţa din cauza unei hemoragii digestive. “A avut o hemoragie digestivă superioară masivă, care i-a cauzat decesul. Nu prezenta urme de violenţă şi nu avea nici un traumatism. În rest nu avea nimic, nici la inimă şi nici la creier. Posibil ca efortul să-i fi cauzat hemoragia, dar nu putem spune cu certitudine dacă acesta este motivul. Cert este că nu avea nicio şansă să supravieţuiască”, a confirmat medicul legist Florin Dijmărescu.
Din păcate, în ciuda eforturilor depuse de salvamontişti şi de medici pentru a-i salva viaţa, tânăra din Bucureşti, care venise la Baia de Fier pentru a se căţăra pe munte, nu a mai avut nicio şansă să supravieţuiască în urma hemoragiei digestive pe care a suferit-o. Tragedia este cu atât mai mare cu cât, după cum reiese din relatările celor prezenţi la faţa locului, femeia era mama a doi copii, băieţelul său având doar un an şi o lună.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here