O grupare islamistă revendică tirul de rachetă lansat din Liban asupra Israelului

301
O grupare având legături cu reţeaua al-Qaida, “Brigăzile Abdallah Azzam”, a revendicat într-un comunicat publicat pe site-urile islamiste, tirul cu rachetă Katiuşa lansat din Liban asupra nordului Israelului.

Grupul precizează în comunicat că unul din batalioanele Ziad el-Jarrah a pregătit în localitatea Houla, din sudul Libanului, cinci rachete Katiuşa pe care urmau să le lanseze asupra nordului Israelului, dar “decolarea surpriză” a uneia dintre acestea i-a determinat pe membrii unităţii să “se retragă rapid de lângă locul” lansării.
Operaţiunea a fost “o reacţie” la “invadarea” de către forţele israeliene a Esplanadei Moscheillor din Oraşul Vechi din Ierusalim, potrivit textului.
Brigăzile au criticat ulterior celelalte grupări islamiste din regiune “care deţin un arsenal enorm (…) şi care dispun de sute de membri bine antrenaţi” pentru “lipsa de reacţie” faţă de această “invazie”.
O rachetă Katiuşa, lansată din sudul Libanului, a lovit marţi seară nordul Israelului, generând o ripostă din partea statului evreu, care a tras mai multe obuze spre sudul Libanului.
“Brigăzile Abdallah Azzam – batalioanele Ziad el-Jarrah” au revendicat tirurile de rachete lansate din Liban spre Israel.
Abhallah Azzam este un şeic palestinian considerat iniţiatorul jihadului în Afganistan şi mentorul liderului reţelei al-Qaida, Osama ben Laden. El a fost asasinat în 1989.
Ziad el-Jarrah a fost identificat ca unul din piloţii care au participat la atentatele de la 11 septembrie 2001, soldate cu circa 3.000 de morţi în Statele Unite.
Selecţie realizată de DANIELA SCAFEŞ, după MEDIAFAX

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here