O firmă cu un singur angajat, două lucrări în Gorj. Reabilitează o școală și ridică o sală de sport!

9875

O societate de apartament din Capitală, care are doar un singur salariat declarat, pare că a descoperit rețeta succesului în afacerile cu statul. Înființat în 2015, SRL-ul bucureștean a câștigat contracte importante cu o sumedenie de primării din țară. De la alimentări cu apă, asfaltări, construcție săli de sport până la reabilitări de școli și grădinițe. Nu a fost ocolit nici județul Gorj, Antrepriza Construcţii Edilitare SRL câștigând, recent, o lucrare de 3 milioane de lei pentru reabilitarea și extinderea școlii gimnaziale din comuna Samarinești. Tot în Gorj, de această dată la Novaci, firma de apartament va trebui să ridice o sală de sport, finanțată prin Compania Națională de Investiții, dar încă nu s-a apucat de lucrări.

Școala Gimnazială Samarinești va beneficia de reabilitare, modernizare, extindere și dotare pe fonduri guvernamentale. Autoritățile locale au obținut peste 3,5 milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.
Licitația a fost adjudecată, la sfârșitul lunii noiembrie, de către o firmă de construcții din București. Este vorba despre Antrepriza Construcții Edilitare SRL.
Interesant este că această societate are doar un singur angajat declarat, așa cum reiese din datele Ministerului Finanțelor. Societatea înființată în 2015 își are sediul într-un apartament din Sectorul 6 al Capitalei.
Anul trecut, societatea bucureșteană a raportat o cifră de afaceri de aproape 400.000 de lei și un profit net de 233.090 lei.

Singurul ofertant pentru banii primăriei
Școala în care învață circa 130 de elevi ai comunei Samarinești a fost construită în anul 1996, având parter și un etaj. Fostul primar Marian Ardeiu, în prezent consilier al actualului primar interimar, spune că un reprezentant al firmei din București care a câștigat licitația a venit deja în comună pentru semnarea contractului. A fost, de altminteri, și singurul ofertant.
Contractul s-a semnat cu o firmă din București, nu-i știu exact numele. A fost singurul ofertant, dar încă nu s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. Așteptăm să treacă sărbătorile, să vedem cum ne organizăm cu copiii și să fie gata și proiectul tehnic. O să încercăm să executăm unele lucrări care se pot face fără să-i deranjăm pe elevi, iar ceea ce avem efectiv de reabilitat în școală, probabil o să le facem spre vară, în vacanță. Avem de schimbat tot acoperișul, grupurile sanitare noi se vor face în exterior, sala pentru lapte și corn va fi tot în exterior. O să vedem ce soluții o să găsim, probabil o să-i și mutăm pe elevi. Firma din București nu a mai făcut lucrări la noi în comună, este pentru prima dată când a venit”, ne-a declarat Ardeiu.

Contract semnat, lucrări în stand-by

 

 

 

 

 

 

Antrepriza Construcţii Edilitare SRL a câștigat și licitația organizată de Compania Națională de Investiții pentru construcția sălii de sport din Novaci. Contractul a fost semnat în luna septembrie, dar nici până acum constructorul nu a bătut la ușa autorităților locale din Novaci.
S-a predat doar amplasamentul către Compania Națională de Investiții. Licitația s-a ținut la CNI, dar nu s-au apucat încă de lucrări. Din câte știu eu, constructorul nu a venit încă în oraș”, a declarat, pentru „Gorjeanul”, viceprimarul Ion Manta.
Sala de sport va avea o tribună cu 180 de locuri, investiția fiind în valoare de circa 7 milioane de lei. Rămâne de văzut dacă firma bucureșteană va face lucrările în Gorj, având deja probleme în onorarea contractelor. Un edil din Botoșani s-a plâns că a fost nevoit să rezilieze contractul cu această societate. Deși Antrepriza Construcţii Edilitare SRL a câștigat licitația pentru modernizarea unui drum, firma nu s-a mai prezentat la începerea lucrărilor. Cel puțin în ultimii doi ani, firma a câștigat contracte importante din bani publici.
I.IRINOIU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here