O fetiţă a scris un mesaj pentru prietena ei, pe Coloana Infinitului: Părinţii riscă dosar penal, după ce au fost amendaţi

486

Mama unei fetițe de 12 ani, din Slatina, a primit o amendă de 500 de lei, pentru încălcarea regulilor referitoare la protejarea operelor de artă, după ce minora a zgâriat Coloana Infinitului, în timp ce vizitau municipiul Târgu-Jiu. ”Incidentul s-a petrecut duminică. O fetiță a fost surprinsă de patrula Serviciului de Ordine Publică, din cadrul Poliției Locale a Municipiului Târgu-Jiu, în incinta Parcului Coloanei fără Sfârșit, în timp ce zgâria opera de artă. Conform raportului de activitate întocmit de echipajul respectiv reiese faptul că minora a folosit un obiect ascuțit cu care a zgâriat primul modul al Coloanei Fără Sfârșit.

A fost aplicată o sancțiune contravențională mamei minorei, în valoare 500 de lei”, a declarat Alexandra Petrița, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Târgu-Jiu. Documentele au fost transmise Inspectoratului Județean de Poliție Gorj, urmând să se stabilească dacă se impune întocmirea unui dosar penal în acest caz. Reprezentanții Primăriei Târgu-Jiu promit că vor monta camere de supraveghere la toate operele lui Constantin Brâncuși. ”Se așteaptă avizul și de la Cultură, pentru a le amplasa. Proiectul este făcut, s-a ținut licitație, a fost achiziționat serviciul pentru montarea camerelor de monitorizare la opere. Imaginile vor fi urmărite și din dispeceratul Poliției Locale, dar și de la Centrul Brâncuși. Vom monta senzori de perimetrizare în jurul operelor, care să avertizeze când cineva se apropie de opere”, a spus Adrian Tudor, viceprimar al municipiului Târgu Jiu.
În prezența părinților săi, minora a inscripționat mesajul ”S+S=BFF”, cu un obiect ascuțit, dorind să îi transmită unei amice că vor rămâne prietene pentru totdeauna.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here