O campanie electorală mizeră, ce „garantează” pe mai departe, eterna dramă a Poporului Român

572

De 25 de ani în România se face  o politică  de turmă, cu „servicii contra servicii” şi învelită într-un ambalaj de circ şi propagandă slinoasă, ce scoate  la iveală incompetenţa şi reaua credinţă a „actorilor” de scenetă, vizavi de interesul naţional.

Aşa se întâmplă şi acum, în campania electorală pentru prezidenţiale, adică una la fel de murdară, chiar dacă la finalizarea acesteia  va fi mandatată alegerea primului demnitar al ţării.
Dar, deja ne apucă  sila,  văzând  aceleaşi personaje  reîncălzite,  ce se  confruntă într-un mod  mai mult decât  suburban, căutându-şi reciproc „bube” în cap ori se bălăcesc în morbul nimicniciei lor, dar nu vin cu niciun proiect viabil  şi credibil, care să aducă beneficii şi durabilitate la dezvoltarea şi progresul României. În acelaşi timp,  românii încă sunt năuciţi de tarele  regimului comunist şi parcă nu pot să-şi revină  în judecăţile lor de valoare, fiind din păcate, încă naivi, creduli, dar şi nehotărâţi sau superficiali chiar letargici  în a-şi alege adevăratul  lor conducător în fruntea ţării. Mai mult decât atât, niciodată România nu a fost zguduită  ca acum de o febră  a dezbinării şi demolării fiinţei sale, dimpotrivă ca spirit, devotament şi coeziune naţională, fiind  atât de aproape de buza prăpastiei fără nici o putinţă de salvare. Iar, a mai garanta şi un viitor  urmaşilor nici că mai poate fi vorba, dimpotrivă.
Şi totuşi, în această perioadă, cu evenimente dramatice pentru fiinţa acestui popor bătut de soartă, politicienii nu fac altceva decât  să bată apa în piuă, ignorând  sau trădând  interesele  ţării şi neamului românesc. Căci, sunt  atâtea boli care ameninţă  şi  rod existenţa  noastră ca popor, fără ca cei ce au condus, conduc şi vor conduce România să aibă păsare şi preocupare. Păi, văzut-aţi dumneavoastră, stimaţi concetăţeni, măcar ceva programe politice, proiecte  sau dezbateri  publice  în campaniile electorale? Bunăoară, despre alarmanta scădere demografică, sau mai exact cum România a pierdut  în numai două decenii, peste 3 milioane  locuitori, (1990- 23,2 milioane locuitori iar în 2011 – aproximativ 20 milioane!). Cu atât mai grav cu cât, în urma unor studii şi  analize ştiinţifice  făcute recent la ONU  s-a ajuns la concluzia că în acest ritm de scădere, prin 2125-2150 poporul român va dispărea  din istorie,  asemeni bulgărelui rostogolit  la vale  dinspre creastă, ce îşi accelerează  viteza  până la fărâmiţarea lui totală.
O altă  boală necruţătoare  ce a lovit România  după mult trâmbiţata revoluţie decembristă, a fost determinată de o înstrăinare de-a dreptul  criminală a resurselor naţionale – degeaba  sau  pe nimic;  a petrolului şi gazelor naturale, aurului, argintului şi cuprului, metalelor rare, apelor  minerale  (peste 3000 de izvoare naturale!!) pământului  arabil  şi  fertil,  până acum fiind vândute străinilor peste un milion de hectare, a pădurilor din fondul forestier naţional şi privat, imobilelor de patrimoniu (vezi Fundaţia Gojdu, cu o avere de peste 1 miliard de Euro), dar  şi sarea din adâncurile Podişului Transilvaniei, care ar putea alimenta câteva milenii întreaga Europa, ş.a.m.d.. Dar iată, că nici un lider politic, indiferent  de  culoarea politică nu vrea să tragă semnalul  de alarmă, dimpotrivă am ajuns să ne  fie ruşine până şi de tradiţiile, cultura, spiritualitatea şi istoria neamului, dovadă că, cinstindu-ne strămoşii şi eroii noştri, aceşti parveniţi fac doar nişte acţiuni de paradă, serbede şi lipsite de conţinut fără a crea o sensibilitate  patriotică profundă, ci doar  de ochii lumii,dar nu fără beneficii electorale publice.
Aşadar, ce politician aţi auzit, în afară de demagogie şi bârfă, să vorbească în cunoştinţă de cauză şi responsabil despre nevoia  de a păstra la noi acasă ce ne-a lăsat bunul Dumnezeu, strămoşii şi părinţii  la care adăugând partea noastră de contribuţie, să asigure şi să garanteze dezvoltarea  propriei ţări? Altfel spus, în această campanie electorală promisiunile candidaţilor la preşedinţie şi partidele  care-i susţin  nu-şi focalizează proiectele pe interesul naţional, în schimb au transformat România  într-o mahala urâtă, cu  jocuri murdare şi gâlceavă cât cuprinde. În plus, astfel de politruci poartă ei vreo grijă pentru a rezolva şi o altă problemă  tot la fel de spinoasă, a şomajului, străduindu-se  a crea locuri de  muncă şi a acoperi măcar  parţial nevoile sociale, a stopa migraţia românilor în condiţiile în care, prin falimentarea economiei naţionale alte peste 3 milioane de  confraţi  şi-au părăsit  ţara  în căutarea unui loc de muncă?
Or de aici poţi să nu  vorbeşti şi  de alte multe necazuri  ce se leagă  nefericit de destrămarea familiilor, cu un impact  devastator şi  asupra educaţiei copiilor. Sau  vorbind de sărăcie, ca despre o inevitabilă  temă socială de campanie, nu poţi să nu vezi proliferarea fenomenului, nicidecum soluţii pentru eradicarea acestuia.
De altfel, după Decembrie 1989,  României  i-a lipsit, în primul rând, o strategie de dezvoltare economică şi socială, mai ales că  cirul aşa-ziselor reforme a însemnat distrugerea  economiei şi infrastructurilor acesteia, bulversarea  sistemului de învăţământ şi de sănătate publică, batjocorirea istoriei naţionale, a patrimoniului material, cultural şi spiritual al ţării, lăsate cu sfinţenie moştenire de către înaintaşii noştri. Te doare sufletul văzând  cum dispar treptat, treptat din patrimoniul poporului român: folclorul autentic, tradiţiile, obiceiurile, meşteşugurile noastre străbune, inegalabila arhitectură a satelor de odinioară, etc. Ce am câştigat în schimb? Nimic sau dimpotrivă, umilinţă şi ploconire în faţa celor mai mari puternici, veniţi de aiurea ca stăpâni la noi acasă, România  va fi transformată într-o şubredă corabie ce navighează în derivă, după ce nevrednicii ei cârmaci, de teama furtunii au părăsit-o prin trădare şi fraternizare cu diavolul. Dar, revenind la sărăcie şi la faptul că mai mult de jumătate din populaţia ţării trăieşte ce e mult sub limita  supravieţuirii, nu poţi să nu constaţi cum cei ce fac politică şi au tupeul de a candida la preşedinţia României, au conturile doldora de milioane, vile, case, reşedinţe pentru vacanţe, limuzine de lux, ş.a.m.d., marea lor majoritate dobândite  din afaceri necurate, în schimb vin acum şi cerşesc iarăşi votul amărăştenilor. În fine, care dintre pretinşii „vizitii de caleaşcă uzată” aşa cum se prezintă acum România, îşi face probleme şi caută soluţii viabile, prin care să  poată opri exodul inteligenţei  româneşti, a specialiştilor, olimpicilor şi a zecilor de mii de medici (astăzi ţara noastră este lipsită de forţă  activă de muncă cu înaltă calificare) şi până la urmă a unui întreg flux de valori ce a secătuit grav resursa umană  din această ţară. Nu în ultimul rând, probabil dintr-o raţiune cinică a celor ce doresc să obţină jilţul domnesc de la palatul Cotroceni, exclud din dezbaterile lor publice  şi temele, dar mai cu seamă măsurile  reale pentru combaterea corupţiei dar şi pentru o  justiţie cu adevărat curată  şi independentă care să apere statul de drept, nu subordonându-se politicului să păstreze statul poliţienesc, antidemocratic. Dar, aşa cum este mult mai simplu  şi mai uşor să-i prostească pe români, mai bine îi manevrezi şi stăpâneşti emoţional, profitând foarte probabil  de masa de inculţi  sau de cei cu un IQ nu tocmai rezonabil. În schimb ce ne facem, căci vom rămâne pe mai departe cu eterna noastră dramă naţională, lăsându-ne încă seduşi de falşi, ipocriţi şi  incompetenţi cârmaci, ce nu vor rândui cum se cuvine treburile ţării. Mai ales, în contextul actual internaţional de unde ne vin atâtea  semnale de atentate radical – secesioniste ce vizează destabilizarea României, unităţii şi siguranţei noastre naţionale. Oare, ne mai aude cineva?
Vasile Irod

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here