O brutărie, o patiserie şi un centru de prelucrare a laptelui, pe lista unităţilor recent sancţionate de DSVSA Gorj

2101

Mai multe acţiuni de control derulate de către echipele Direcţiei Sanitare-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj s-au soldat cu aplicarea de sancţiuni contravenţionale. Alături de câteva unităţi alimentare amendate, se află şi o persoană fizică depistată la un control în trafic, care transporta peşte fără documente de provenienţă.

Săptămâna trecută, inspectorii DSVSA Gorj au efectuat controale și verificări tematice și fizice în unități supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor din localităţile: Aninoasa, Baia de Fier, Bâlteni, Bengești-Ciocadia, Bumbești-Jiu, Câlnic, Crasna, Drăguțești, Fărcășești, Motru, Mușetești, Novaci, Plopșoru, Polovragi, Roșia de Amaradia, Stănești, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Turburea, Turceni, Țicleni, Vladimir, în domeniile alimentar și al sănătății şi bunăstării animalelor.Potrivit conducerii DSVSA Gorj, în timpul controalelor efectuate în această perioadă au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale la Aninoasa, Câlnic şi Târgu-Jiu, în cuantum de 22.700 de lei, după cum urmează: 1.200 de lei la un centru independent de prelucrare a laptelui pentru nerespectarea cerințelor de igienă impuse de legislația în vigoare pentru activitatea desfășurată; 1.500 de lei unei persoane fizice depistate la un control în trafic efectuat împreună cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj, întrucât efectua transport de produse alimentare (pește proaspăt) fără a deține documente de proveniență și de calitate, iar ca sancțiune complementară s-a aplicat măsura reținerii oficiale și distrugerea cantității de 230 kilograme de pește, în valoare de 1.840 de lei; o sancţiune de 10.000 de lei la un laborator de patiserie, întrucât în depozitul de materii prime și în sala de fabricație pereții sunt neigienizați, iar rafturile sunt deteriorate, glafurile de la ferestre sunt murdare, ambalajele pentru produse finite sunt neîntreținute (murdare, nedegresate), echipamentele tehnologice sunt prost întreținute, acoperite de praf, impurități minerale (cuptoare, frigidere), monitorizarea temperaturii de depozitare a produselor alimentare în spațiile frigorifice se face cu intermitență; o amendă de 10.000 de lei la o brutărie, întrucât spațiile de fabricatie și de depozitare prezintă zone deteriorate la nivelul plafoanelor și al pereților, condens determinat de ineficiența sistemului de ventilație, echipamentele și utilajele (malaxor, mașină de rulat pâine) sunt neîntreținute, prezentând zone de uzură și rugină; nivel necorespunzător al igienei în birouri și vestiare.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.