O bătrână din Târgu-Jiu, înșelată de un broker de asigurări cu 20.000 de lei. Femeia are hotărâre definitivă pentru bani, dar vinovata o pasează

15446

O pensionară de 79 de ani din Târgu-Jiu se află într-o situație fără ieșire după ce, de bună credință, a împrumutat cu 20.000 de lei un broker de asigurări din municipiu. Împrumutul a fost dat în urmă cu șapte ani femeii respective, care nici în prezent nu vrea să restituie debitul bătrânei. Asta deși pensionara a dat-o în judecată și a câștigat litigiul, instanță obligând-o pe debitoare, încă din februarie, să își plătească datoria. Deși bătrână a cerut, în mod repetat, banii, Arsenie Nicolița, salariată a unei firme de asigurări din municipiu, a tot dus-o cu vorba pe bătrână în speranța că hotărârea se prescrie. Reclamanta se afla însă într-o situație foarte complicată deoarece, de șase luni, nu mai are buletin, actul de identitate fiind expirat, motiv pentru care nu se poate adresa executorului judecătoresc împotriva debitoarei și nu își poate ridica nici pensia.

Emilia Minulescu are 79 de ani și a fost sculptor la fabrica de sticla din Târgu-Jiu, unde a lucrat 35 de ani. S-a pensionat în anii 90 și din pensia mică și-a făcut o asigurare pe zece ani la Allianz Țiriac, unde a și cunoscut-o cu șapte ani în urmă pe pârâtă. Practic, femeia s-a dus la firma de asigurări cu 7 ani în urmă pentru a-și plăti cotizația. Aici a fost acostată de Arsenie Nicolița, la Allianz Țiriac Târgu-Jiu, pârâta cunoscând că pensionara urma să primească de la asigurator suma economisită. În acest sens, o abordează pe bătrână și îi solicită să îi dea împrumut 20.000 de lei, pe care urma să îi dea înapoi acesteia până la finalul anului. Adică în patru luni de zile. Evident că banii nu îi restituie pensionarei de bună credință, de fiecare dată amânând-o cu alte termene.
Cele două au încheiat un acord de mână prin care pârâta se obligă să restituie banii împrumutați în patru luni de zile, iar dacă depășea termenul ar fi urmat să restituie 10% din sumă, pe luna întârziată.
Evident că nu face nici asta, iar Emilia Minulescu se îndreaptă în instanță împotriva respectivei pentru recuperarea banilor. Pe 15 februarie 2021, pensionara câștigă procesul la Judecătoria Târgu-Jiu, instanță care o obligă pe salariata care este dată afară, între timp, de la Allianz Țiriac deoarece face același lucru și altor clienți, să plătească debitul.
Trec zece luni, iar reclamanta nu primește niciun leu de la pârâta care ajunge să lucreze la o firmă ce are sediul pe strada Geneva. Aceasta îi spune bătrânei de fiecare dată să o amâne cu banii, iar joi, când aceasta a ajuns la locul de muncă al respectivei, cere o nouă amânare a plății.
,,De data aceasta mi-a spus că îmi dă banii, jumătate din sumă, până la finalul lunii ianuarie a anului viitor. Eu nu mai cred asta, dar, din păcate, sunt pusă în situația de a nu o executa silit pentru că nu am carte de identitate. În lipsa buletinului nu pot apela la această metodă de a-i pune poprire pe contul de salariu. Nu am buletin deoarece vechiul mi-a expirat, la Evidența Populației nu pot ajunge deoarece nu sunt vaccinată și dacă îmi fac vaccin, nu pot fără buletin”, a declarat Emilia Minulescu. Femeia cere astfel ajutor de la autoritățile competente, asta deoarece nu și-a putut încasa nici pensia și nu are cu ce trăi. Cere pe aceasta cale sprijin conducerii Evidenței Populației Târgu-Jiu, dar și autorităților competente care o pot ajuta. Femeia a ajuns să cerșească pe strada pentru a supraviețui. Bătrâna locuiește lângă fabrica de pâine din Târgu-Jiu, nu are căldură în locuință, nu are bani de pastile, abia umblă pe strada cu un cărucior, cu scaun și cu baston.
A.STOICA

1 COMENTARIU

  1. Ce oameni pot exista pe pamantul acesta.Nu am cuvinte sa descriu aceasta femeie deci pur si simplu nu pot sa imi explic asa ceva .Haideti oameni buni sa o ajutam pe aceasta doamna in vasta si sa ii recuperam banii de la aceasta jivina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here