Nuntă de senator pentru Monalisa, nuntaşii mai petrec o dată la Olt

418

100_0236Fericire mare în familia Ruşeţ. Fiica vitregă a preşedintelui PDL Gorj, Ion Ruşeţ, Monalisa, fostă Bogdan, s-a căsătorit cu alesul inimii sale, Tiberiu Bătrâncă, sâmbătă, la Motru. Cununia civilă a avut loc la Casa Căsătoriilor din Motru, căsătoria fiind oficiată de însuşi primarul minicipiului, Dorin Hanu. Fără prea mult tam-tam, mirii împreună cu familia şi prietenii au mers la Catedrala Ortodoxă “Cuvioasa Paraschiva” unde a urmat slujba de logodnă.

Pe 20 august, la Corabia, localitatea natală a mirelui, va avea loc continuarea nunţii, când Monalisa şi Tiberiu vor fi cununaţi religios, dorinţa fiind a mirelui. Seara, petrecerea s-a organizat la restaurantul din Drăguţeşti, unde au fost invitate peste 600 de persoane.

Senatorul Ion Ruşeţ a fost sâmbătă socru mic la nunta fiicei sale vitrege, Monalisa. Tânăra de IMG_367525 de ani, fiica dintr-o relaţie anterioară a soţiei senatorului, s-a căsătorit cu alesul inimii sale, Tiberiu Bâtrâncă, un tânăr de 29 de ani, din judeţul Olt. Mirii au ales să oficializeze cununia civilă şi logodna l-a Motru, iar petrecerea a avut loc la restaurantul din incinta ştrandului de la Draguţeşti, care aparţine primarului liberal din localitate, Vasile Moşoiu. Cei doi miri au beneficiat, din plin, de sprijinul familiilor, în Gorj însă senatorul Ruşeţ fiind principalul organizator.

Cununia civilă, fără tam-tam

Tinerii au ajuns la Primăria Municipiului Motru în jurul orei 12:30, când erau programaţi pentru cununia civilă. “Miresica” a ales să poarte o rochie de culoarea piersicii, cu un umăr gol, iar IMG_3741machiajul acesteia fiind asortat cu vestimentaţia. Mirele a fost îmbrăcat într-un costum bleu deschis, cămaşa şi cravata fiind asortate. După ce au străbătut parcul din faţa primăriei, tinerii, urmaţi de naşi, părinţi şi prieteni, au păşit cu mari emoţii în incinta primăriei. Aceştia au spus „Da” în faţa primarului municipiului, Dorin Hanu, care a oficializat căsătoria. După ce au ciocnit un pahar de şampanie şi au fost felicitaţi de către invitaţi, familia Bătrâncă a fost supusă unei şedinţe foto, de grup. Fără artificii sau porumbei voiajori, aşa cum se obişnuieşte mai nou, cununia civilă s-a dovedit a fi una simplă, mirii nedorind prea mare tam-tam.

Doar logodna

După cununia civilă, tinerii miri au mers imediat acasă pentru a se schimba. Aceştia au ales să IMG_3880facă slujba de logodnă la Catedrala Ortodoxă “Cuvioasa Paraschiva” din Motru, slujba fiind oficializată de către doi preoţi. Monalisa Bogdan, actuală Bătrâncă, a ales să poarte o rochie de mireasă simplă, cu umerii goi. Tiberiu a ales pentru logodnă un costum închis la culoare, de această dată renunţând la cravată, pentru papion. Tinerii au păşit în biserică pe un covor roşu, plin cu petale de trandafiri. Pe tot parcursul slujbei, cei doi miri s-au ţinut de mână. Părinţii celor doi au fost foarte emoţionaţi şi au ascultat cu atenţie slujba oficiată de doi preoţi. La sfârşit, după ce le-au fost puse pe deget verighetele, mirii au fost felicitaţi, preotul paroh al catedralei vorbind despre Monalisa cu o mare încântare. Acesta a declarat că îi cunoaşte familia şi că mireasa i-a fost elevă, atât lui cât şi soţiei sale. La finalul slujbei, tinerii căsătoriţi au fost cadorisiţi de către preot cu o icoană.

Pe 20 august, nuntă în localitatea mirelui

Monalisa şi Tiberiu au ales să facă două nunţi, pentru a împăca ambele familii. Dacă în 1localitatea natală a miresei a avut loc cununia civilă şi slujba de logodnă, pe 20 august va avea loc o altă nuntă, cu aceiaşi protagonişti, în Corabia, localitatea natală a mirelui. Cu toate că emoţiile mirilor au fost mari, Tiberiu a declarat că pe data de 20 august va avea loc cununia religioasă în localitatea sa natală. Tatăl miresei, Ion Ruşeţ, s-a declarat şi emoţionat şi încântat de acest eveniment. „Este un moment de care părinţii se bucură. E un moment fericit, un moment de care ne bucurăm şi doresc prietenilor, cunoştinţelor şi adversarilor să aibă parte de asemenea momente şi multe bucurii în viaţă. După biserică urmează acea masă festivă pe care o avem, masă normală. Când apune soarele vom fi la masă cu prietenii. Astăzi (n.r. sâmbătă) a avut loc doar o parte a nunţii, cununia religioasă va fi la parohia ginerelui. Pe lista invitaţilor sunt cunoştinţe şi prieteni. (..) Nu contează culoarea politică, după cum ştiţi la asemenea evenimente, şi la alte evenimente nu avem adversari politici”, a declarat socrul mic .După slujba de logodnă, mirii au plecat spre Târgu-Jiu pentru a servi masa, alături de familie şi prieteni apropriaţi.

Puterea şi Opoziţia, la petrecere

Petrecerea de nuntă a avut loc la restaurantul din incinta ştrandului de la Drăguţeşti, care 2aparţine primarului liberal din localitate, Vasile Moşoiu. Invitaţii la eveniment au fost oameni politici din toate partidele, Ruşeţ nedorind să politizeze evenimentul. Socrul mic a acordat de altfel o atenţie deosebită celor peste 700 de invitaţi, indiferent de partidul din care făceau parte. La petrecere au participat liderii politici, directori din minerit şi sindicalişti. Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj, Marcel Romanescu, subprefectul judeţului, Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Ion Călinoiu, Vicepreşedintele CJ, Vasile Râbu, primarul Municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru au fost doar câţiva dintre participanţii la nunta fiicei preşedintelui PDL, Ion Ruşeţ. Acestora li s-au alăturat Cosmin Popescu şi Constantin Severus Militaru, colegii de partid ai socrului mic, dar şi liberalul Dian Popescu. Alături de miri au fost şi primarul Municipiului Motru, cel care a oficializat şi cununia civilă, Dorin Hanu, dar şi vicele de la Motru, Tudor Dobrică. A ciocnit un pahar cu invitaţii şi Marin Condescu şi Gheorghe Etăgan.

Distracţie până în zori

3Invitaţii au început să-şi facă apariţia puţin după ora 19:00, aceştia fiind întâmpinaţi de către miri, naşi şi părinţi. Sala, aranjată cu mult bun gust s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru cei 700 de invitaţi. Meniul şi băuturile au fost pe placul invitaţilor, la masă servindu-se mâncăruri tradiţionale, aşa cum şi-au dorit mirii. Aperitivul, sărmăluţele şi friptura au fost servite de peroanele care au vrut să se bucure alături de miri. Atmosfera a fost întreţinută de către Matilda Pascal Cojocăriţa şi Costantin Enceanu, mirii, naşii, părinţii şi invitaţii dansând până în zori.

Ana-Maria Catalinoiu

Pentru a vedea mai multe poze, daţi clik pe poze

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here