Nuntă cu colivă la Crușeț! Un tânăr de 27 de ani a murit căzând de pe prăjina pe care era pus bradul

33779

Nuntă cu lacrimi la Crușeț, sâmbătă trecută. Asta după ce un tânăr nuntaș, de 27 de ani din localitate, s-a urcat pe o prăjină de câțiva metri, pe care fusese asezat bradul de nuntă, și a căzut în gol, de la înălțime. La contactul cu solul, tânărul a rămas inconștient. Deși a fost chemată la fața locului o ambulanță, iar tânărului i s-au făcut manevre de resuscitare, nuntașul a fost declarat decedat. Petrecerea a continuat..

Evenimentul a fost confirmat de poliție, între timp tânărul fiind deja înmormântat. Primarul comunei Teodor Godeanu a confirmat și el, pentru Gorjeanul, evenimentul tragic, menționând că într-adevăr tânărul astfel decedat este din Crușet.

„La data de 1 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Stoina au fost sesizați de către un bărbat, din comuna Crușeț, cu privire la faptul că o persoană a căzut de la înălțime și este inconștientă. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Poliției Orașului Târgu-Cărbunești și Secției 8 Poliție Rurală Stoina, care au stabilit faptul că un tânăr, de 27 de ani, din comuna Crușeț, în timp ce se afla urcat pe un lemn, s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut, iar la impactul cu solul a intrat în stare de inconștiență. De asemenea, la fața locului s-a deplasat și un echipaj medical, care i-a aplicat tânărului manevre de resuscitare, rezultatul fiind negativ. Trupul neînsuflețit a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzei decesului”, a precizat Biroul de Presă al IPJ Gorj, la cerea Gorjeanul.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Obiceiul de nuntă cu punerea bradului pe o prăjină de câțiva metri este păstrat în anumite sate din judetul Gorj.

Suitul pe prăjină: Pentru a dovedi că mirele merită cu adevărat să primească mâna fetei, un prieten sprinten de-ai lui se sacrifică dovedind curaj și îndemânare. El trebuie să se suie pe o prăjină din lemn, înaltă, subțire și unsă cu untură sau vaselină (pentru a face proba și mai dificilă). Din vârful prăjinii el va recupera o batistă pe care o va lega în vârful bradului împodobit.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Astfel de obiceiuri ar trebui interzise.Nu trebuia sa moara un tânăr sa ne dam seama ca este periculos . Suntem tot urma cu mentalitatea ( cu 50-100 ani )

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here