Numiri și delegări în funcție la instanțele din Gorj

2219

Decizii importante luate de Consiliul Superior al Magistraturii pentru conducerea unor instanțe din Gorj. Judecătorul Remus Gheorghe Ionescu va rămâne încă trei ani la conducerea Secției Penale a Tribunalului Gorj, iar magistratul Elena Larisa Bucur va fi noul președinte al Judecătoriei Novaci. Totodată, s-a decis prelungirea delegării unor judecători la conducerea unor instanțe din județ.

Astfel, în ședința din 13 iunie, Secția pentru judecători a CSM a decis „numirea domnului judecător cu grad profesional de curte de apel Ionescu Remus Gheorghe în funcția de președinte al Secției penale a Tribunalului Gorj”. Numirea este pe o perioadă de trei ani, începând cu data de 9 iulie 2024. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi.
Ionescu este judecător de la sfârșitul anului 1996, activând mai întâi la Petroșani și apoi la Târgu-Cărbunești, instanță pe care a și condus-o vreme de câțiva ani. Din ianuarie 2009, Ionescu lucrează la Tribunalul Gorj. A ocupat funcția de vicepreședinte, începând cu iulie 2012, timp de două mandate.

Șef nou la Novaci
În schimb, Elena Larisa Bucur a fost numită în funcția de judecător în urmă cu un an, după ce a promovat concursul de admitere în magistratură. Acum, CSM a decis „delegarea doamnei judecător Bucur Elena Larisa în funcția de președinte al Judecătoriei Novaci, începând cu data de 10.07.2024, până la ocuparea funcției, prin concurs sau examen, în condițiile legii, dar nu mai mult de șase luni”.

Șefi cu delegație
Decizie importantă și pentru Judecătoria Motru. Consiliul Superior al Magistraturii a decis „prelungirea delegării domnului judecător cu grad profesional de curte de apel Aldulescu Ștefan în funcția de președinte al Judecătoriei Motru, începând cu data de 27.07.2024, până la ocuparea funcţiei, prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”.
De asemenea, judecătoarei Melania Georgiana Puzdrea i-a fost prelungită delegarea în funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Târgu Jiu, începând cu data de 10.07.2024, pe o perioadă de șase luni.
Totodată, CSM a hotărât „prelungirea delegării doamnei judecător Taloi Emilia Daniela în funcția de președinte al Secţiei civile a Judecătoriei Târgu Jiu, începând cu data de 10.07.2024, până la ocuparea funcţiei, prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here