Numărul şomerilor gorjeni, în creştere

237

ajofm declaratii drepturi autor (2)În timp ce alte state din Uniunea Europeană caută muncitori români în diverse specialităţi, Gorjul nu poate decât să anunţe o rată mai mare a şomajului faţă de luna anterioară, lucru ce demonstrează că viaţa gorjenilor este din ce în ce mai grea, iar locurile de muncă din judeţ, din ce în ce mai puţine.

 

 

Potrivit Anei-Maria Niculescu, purtător de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, la începutul acestei luni, în judeţul nostru rata şomajului era de 6,54%, în timp ce numărul şomerilor a ajuns la 10.077 de persoane. Cifrele sunt în creştere deoarece la debutul lunii trecute, numărul şomerilor din judeţ era de 9.982 şi rata şomajului de 6,48%. În timp ce în judeţul Gorj, piaţa muncii stă din ce în ce mai rău, Germania oferă o serie de locuri de muncă. Astfel, se caută un şef de echipă care să aibă diplomă în Inginerie Mecanică sau Aeronautică. Candidaţii trebuie să aibă mai mult de 10 de ani de experienţă relevantă în industria aerospaţială, inclusiv cel puţin trei ani într-o echipă similară. Mai mult, experienţa de muncă ar trebui să includă cel puţin cinci ani de lucru în activităţile Airbus pe structuri metalice şi compoziţii primare şi secundare. Este necesară cunoaşterea cerinţelor de navigaţie, de preferinţă cu Airbus, inclusiv o anumită experienţă în specificul Airbus Germania. Candidaţii trebuie să aibă experienţă în PATRAN / NASTRAN, XL,Word şi suita Office. De asemenea, ei trebuie să aibă mai mulţi ani de experienţă în tehnici de calcul adecvate aeronauticii şi experienţă practică de modelare cu elemente finite şi scriere de rapoarte tehnice.

Ingineri în aeronautică

Pentru aceeaşi firmă, tot Germania caută şi un senior inginer cu experienţă în industria aerospaţială, dar şi un manager senior validare cu experienţă în proiecte de Analiză Structurală Airbus şi trebuie să fie în măsură să valideze proiecte pentru modelele Airbus A350, A380 sau A400M. Persoana selectată pe acest post va reprezenta punctul central în toate discuţiile tehnice cu clienţii şi va sprijini managerul programului ARES. De asemenea, se mai caută şi un inginer de proiectare aerostructuri. Inginerul de proiectare este însărcinat să iniţieze şi să dezvolte soluţii tehnice, conforme cu cerinţele convenite în cadrul bugetelor şi a termenelor. De altfel, firma din Germania are disponibil şi un post vacant de inginer în specialitatea de toleranţă distrugere. Locul de muncă implică analiza toleranţei la daune a pieselor metalice structurale în cadrul fuselajului cu metode numerice şi analitice. Principalele domenii de responsabilitate a candidatului sunt analiza uzurii şi a spectrului de frecvenţe de zbor, precum şi analiza tensiunii de propagare.

Izabella Plăstoi

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here