Numărul de paturi la ATI pentru bolnavii de COVID, suplimentat. Situația la Târgu-Jiu!

854

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat, marți dimineața, că există un plan pentru creșterea locurilor în spitale până la 1518, în condițiile în care numărul de paturi ATI pentru pacienții COVID este în prezent de circa 1000. El a mai spus că planul prevede și 100 de locuri pentru tratarea pacienților copii.

„De astăzi prin ordin de ministru am obligat Inspecția Sanitară de Stat, peste 180 de inspectori vor fi zilnic în teritoriu în spitale pentru a verifica și impune creșterea numărului de paturi la terapie intensivă”, a spus Cseke Attila.

Marți, situația pacienților suspecți sau confirmați cu noul COVID-19 din Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, conform raportării de la ora 08:00, este următoarea:

– locația din strada A.I. Cuza (Pasarelă): 47 pacienți confirmați (50 de paturi disponibile); 12 pacienți la nivelul compartimentului de Terapie Intensivă (nr. total paturi disponibile 12);

– locația de pe strada Tudor Vladimirescu: 6 pacienți suspecți (nr. total paturi disponibile 15); 0 pacienți pe secția de Terapie Intensivă (nr. total paturi disponibile 4: trei cu ventilator și unul cu oxigenator);

– locația Progresului (Spital 700): 10 pacienți suspecți (nr. total paturi disponibile 22) și niciun pacient pe secția de Terapie Intensivă (nr. total paturi disponibile 4).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here