Numărul beneficiarilor de lapte praf, în creștere

381

În această lună, numărul beneficiarilor de lapte praf a crescut, spre deosebire de luna anterioară. Astfel, Direcția de Sănătate Publică (DSP) a distribuit lapte praf gratuit unui număr de 180 de copii, în septembrie, iar în octombrie au fost 178 de beneficiari. În noiembrie sunt 189 beneficiari, cei mai mulți fiind din: Târgu-Jiu, Motru, Rovinari, Târgu-Cărbunești, Țânțăreni și Turceni.

Conform legislației actuale, prescrierea laptelui praf se va face gratuit, pe reţetă, de către medicul de familie. Fiecare bebeluş primeşte câte opt cutii pe lună.
Legislaţia actuală prevede că, hrana este distribuită gratuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie). În plus, beneficiază de lapte praf copiii ai căror mame au decedat şi cei instituţionalizaţi sau daţi în plasament.

Aproape 190 de beneficiari
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj are suficiente cutii cu lapte praf pentru a acoperi solicitările de la primării. În luna septembrie, în județul nostru au fost 180 de beneficiari, în octombrie numărul a fost același, iar în noiembrie au beneficiat de lapte praf 189 bebeluși. „Avem 189 de beneficiari, din care 24 la Târgu-Jiu, 27 la Rovinari, 29 la Motru, 15 la Târgu-Cărbuneşti, 19 la Turceni și 12 la Țânțăreni”, confirmă Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj are suficiente doze de lapte praf pentru a acoperi solicitările din județ.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here