Numărul 116 000 e promovat şi în Gorj

184
Poliţiştii gorjeni au început să promoveze numărul unic 116.000, număr la care pot fi sesizate dispariţiile de copii. Zeci de afişe şi circa 1000 de pliante au fost împărţite sau lipite în zona gării şi autogării din municipiu, a pieţelor şi hipermarketurilor din oraş, precum şi în staţiile de călători din Târgu Jiu.

Numărul respectiv este un program european nou, care urmează să fie implementat în toate ţările membre ale Uniunii Europene.

Poliţiştii i-au informat pe gorjeni că orice părinte poate suna la 116.000 pentru a anunţa eventuala dispariţie a unui copil, dar şi pentru a primi consiliere gratuită. De asemenea, copii pot apela la 116.000 pentru a primi consiliere în privinţa problemelor pe care le au, iar publicul larg poate suna la numărul respectiv pentru a oferi eventuale informaţii despre copii dispăruţi.
România va trebui să implementeze de acum încolo şi numerele de telefon 116. 111 şi 116123, numere la care statul va trebui să acorde asistenţă telefonică pentru copii, respectiv, sprijin emoţional, după cum se arată într-o decizie a Uniunii Europene.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here