Număr record de pacienți la spitalul COVID din Gorj

4257

Explozie de cazuri de infectare cu COVID-19 în Gorj. Statistica de luni arăta că 250 de persoane au fost testate pozitiv la coronavirus în România, în ultimele 24 de ore. Cele mai multe cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în Galați, Argeș, Gorj și Vrancea.
Asta se vede și în numărul mare de pacienți internați la spitalul Covid din Gorj. „Au venit pacienți din toate colțurile Gorjului: Novaci, Turceni, Rovinari, Motru. Au fost foarte, foarte mulți pacienți în această perioadă. Duminică au fost vreo opt, sâmbătă au fost vreo zece, vineri iar vreo opt. Numărul total este de 55, dintre care șapte pe terapie intensivă, iar situația este diferită de la pacient la pacient. Unii au o stare generală modificată, medie, alții mai alterată”, a explicat dr. Constantin Tîrziu, managerul Spitalului Orășenesc Târgu-Cărbunești, la un post local de radio.
Deocamdată, spitalul face față numărului mare de bolnavi. „Se pare că temperaturile ridicate nu au dus la dispariția virusului. Numărul de paturi pentru pacienții Covid este mult mai mare, dar sperăm să nu ajungem să ocupăm toate paturile, pentru că atunci ne va fi foarte greu. Cele mai multe cazuri au fost de 40 și ceva, acum depășim 60, pentru că urmează să mai primim 7-8 pacienți, dar vor fi externate și 2-3 persoane”, a mai spus Tîrziu.
În Gorj, au fost raportate doar sâmbătă 25 de cazuri de coronavirus, un număr record de infectări. O anchetă epidemiologică se desfășoară deja la o fabrică de cablaje din Târgu-Jiu, unde au fost depistați doi salariați infectați cu Covid-19.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here