Număr record de cursuri de formare profesională, organizate de AJOFM Gorj

722

Nu mai puțin de cinci cursuri de formare profesională au fost demarate în luna curentă de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, 120 de gorjeni urmând să participe la acestea.

Pentru luna august, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează cinci cursuri de formare profesională la care este aşteptată o prezenţă de 120 de persoane: comunicare în limba engleză; lucrător în comerț; agent de securitate; ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentatie; zidar pietrar tencuitor. Gorjenii, care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, sunt obligaţi să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu, nr. 1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu.  Tot pe parcursul acestei luni, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează un număr de 181 de programe de formare profesională pentru 2.970 de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite.  Acestea vor fi organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti. Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie (217); lucrător în comerț (211); bucătar (152); operator introducere, validare și prelucrare date (114); agent de securitate (113); competențe cheie (112); lucrători în structuri pentru construcții (110); instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze (99); lucrător în cultura plantelor (98); inspector (referent) resurse umane (90). Judeţele în care, în luna august, se organizează cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Vrancea (322 de persoane), Dolj (238 de persoane), Dâmboviţa (154 de persoane), Braşov (154 de persoane), Bucureşti (154 de persoane).

Sute de posturi vacante, în Gorj
Potrivit ofertei de locuri de muncă vacante, actualizate zilnic, publicată de AJOFM Gorj, la ora actuală, la nivelul judeţului nostru se caută lucrători pentru circa 300 de joburi. Dintre aceste posturi vacante amintim: agenți de securitate, agent de vânzări, ajutoare de bucătar, arhivist, asistenți farmacie, asistent medical generalist, asistent medical al persoanei cu handicap, barmani, brutari, bucătari, cameriste, casieri, confecționer în industria textilă, consilieri economici, contabil, controlor calitate, decorator vitrine, director de vânzări, dulgheri, electricieni, faianțar, farmacist, femei de serviciu, fierar betonist, formator, frezori universali, frizer, gateriști la tăiat bușteni, gestionari depozit, infirmieră, ingineri, inspector resurse umane, instalatori, instructor școlar auto, lăcătuși mecanici, lucrători gestonari, maistru mecanic, manipulanți mărfuri, marcator piese, mașiniști, mecanic utilaj, medic veterinar, menajeră, morar, montator aparate aer condiționat, mozaicari, muncitori necalificați, operatori introducere, validare și prelucrare date, ospătari, patiseri, paznic, pizzar, programator, registrator medical, revizor gestiune, șef formație, șoferi mașini de mare tonaj, sortator produse, spălători vehicule, stivuitoriști, strungari universali, sudori, tâmplari universali, tehnicieni, vânzător, zidar pietrar tencuitor, zugravi.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here