Nu votează prelungirea stării de alertă

990

PSD, ALDE și Pro România au anunțat că nu vor vota în Parlament pentru prelungirea stării de alertă. „Am luat în discuție situația epidemiei, posibile măsuri de relaxare și am luat în calcul necesitatea prelungirii stării de alertă. Numărul de noi îmbolnăviri nu a scăzut semnisifcativ, dar nici nu a crescut, considerăm că este posibil cu câteva noi măsuri de relaxare. După 15 iunie se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante și locuri de joacă. Evenimente private cu 20 de persoane în interior și 50 de persoane în exterior”, a declarat Klaus Iohannis.

În acest moment, cu argumentele date de președinte, decizia PSD este de a nu vota în continuare starea de alertă, a spus Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD.

„Parlamentarii Pro România vor vota împotrivă!”, a fost mesajul lui Victor Ponta, liderul Pro România. Iar liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a susținut că „prelungirea stării de alertă nu se mai justifică pentru că în România nu avem focare de infecție decât într-o mică parte a țării”. Acesta a propus menținerea stării de alertă doar la nivel local sau județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here