Nu s-au înțeles! Noi discuții privind comasarea alegerilor

1131

Coaliția PSD-PNL poartă luni noi discuții pe tema comasării alegerilor.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a precizat, vineri, că îl interesează să vină în faţa românilor cu un calendar pentru toate alegerile, „ca să nu mai fie aceste discuţii interminabile”.

În legătură cu propunerea UDMR de a crește mandatul primarilor la 5 ani, liderul PSD a replicat: „Părerea mea este că am putea mandatul președintelui să-l aducem la 4 ani, la fel ca al primarilor”.

1 COMENTARIU

  1. Motto:
    “Aceşti imbecili care ne guvernează”
    (Andre Santini – fost ministru si vicepreşedinte al Adunării Naţionale a Franţei)
    Aceşti imbecili care ne guvernează o ţin langa cu comasarea alegerilor, invocînd o economie de 2 miliarde lei (500.000 de euro). Culmea ipocriziei este că pe cei din coalitia PSD-PNL i-a apucat abia acum eficientizarea activității administrative și a economiei cheltuielilor bugetare. In schimb n-au făcut nimic pentru reducerea cheltuielior de functionare a statului prin reducerea numărului de judete si prin comasarea comunelor cu mai putin de 5000 de locuitori, desi la începutul anului 2023 a fost depus la parlament proiect de LEGE initiat de deputatul Vlad Benga din partea USR, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.2/1968, republicată, privind organizarea administrativă a teritoriului României, care prevedea inclusiv eliminarea pensiilor speciale pentru alesii locali.
    (Vezi: https://www.cdep.ro/proiecte/2023/400/30/3/pl197.pdf)
    Proiectul initiat de Vlad Benga din partea USR, a zăcut in sertarele Parlamentului, inclusiv după rotativa guvernamentală cu Nicolae Ciucă devenit presedintele Senatului , care nu a catadicsit să-l pună pe ordinea de zi, dar acum PNL se lamentează că România se află in situatie precară din cauza cheltuielior bugetare la nivel central si local.
    (vezi si: (https://www.senat.ro/legis/PDF/2023/23b278AD.PDF?nocache=true)
    O reformă administrativ-teritorială se poate face fără modificarea constitutiei , printr-o lege organică în care să fie prevăzută comasarea mai multor judete in structuri administative mai mari. Aceasta permite reducerea numărului de judete si păstrarea denumirii de „judet” prevăzută in actuala constitutie. Este modelul Poloniei care a făcut regionalizarea in 1999 prin comasarea celor 49 de voievodate existente (similare cu judetele de la noi) in 16 mari voievodate pentru a corespunde cerintelor Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here