Nu reușesc să facă guvern. Grindeanu: Nu e gata programul de guvernare

515

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte al PSD, afirmă că nu se poate ști dacă vom avea sau nu săptămâna aceasta un nou guvern. Acesta precizează că sunt încă negocieri neîncheiate pe unele domenii.

„Nu e gata programul de guvernare. Noi de aceea am început negocierile cerând execuția bugetară. Am venit cu propuneri pentru a crește veniturile. E absolut necesar ca în această perioadă ca populația să fie ajutată. Nivelul de trai a scăzut, inflația e aproape 8%, e absolut necesar ca statul român să ajute populația”, a declarat Grindeanu, înaintea ședinței Consiliului Politic Național al PSD.

Întrebat despre soluția pentru Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, Grindeanu a precizat că „e un capitol care nu a fost închis”. Dacă vom avea sau nu un guvern în această săptămână, Grindeanu spune că „e cea mai grea întrebare, nu știu”.

Prim-vicepreședintele PSD a negat că luni ar exista o întâlnire informală între liderii PSD, PNL și Klaus Iohannis. „Nu aveam habar de o asemenea întâlnire, dar cred că trebuie să discutăm în mandate constituționale, nu trebuie să se depășească aceste mandate”, a precizat Grindeanu.

Conducerea PSD se reuneşte, luni, de la ora 11.00, la sediul central, pentru a valida negocierile din ultimele zile cu reprezentanţii Partidului Naţional Liberal şi propunerea cu care PSD va merge la Cotroceni, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here