Nu dispar compensațiile la factura de energie

687

Măsurile compensatorii pe energie nu dispar, deşi recent s-a spus că acel card de energie va dispărea din anul 2024.Sebastian Burduja, a dat asigurări în acest sens, joi, la conferinţa Income Magazine Corporate, organizată de Antena 3 CNN şi săptămânalul economic „Income Magazine”.

Şi compania Hidroelectrica anunţă măsuri în beneficiul consumatorilor.

Mai mult, din partea guvernului vin garanţii că până anul viitor măsurile compensatorii se vor menţine şi românii vor fi ajutaţi să îşi plătească facturile.

„Preţurile la consumator noi le dorim cât mai stabile şi ar fi imprudent în acest moment să încercăm să reducem artificial preţurile la factură, pentru că este o piaţă într-o evoluţie continuă.

Sunt toate şansele să avem cel puţin o prelungire până în primăvara anului viitor.Comisia Europeană are toată deschiderea să prelungească statelor membre schema de compensare-plafonare până anul viitor, tocmai pentru că vorbim de o piaţă încă impredictibilă”, a spus ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

„S-a făcut referire că deja s-a redus preţul plafonat 1,3 lei la 0,90, deci este un semnal foarte clar că urmărim cu foarte mare atenţie piaţa energiei şi venim cu reacţii foarte clare.

Ştim că OUG 153 prin care s-a creat mecanimul centralizat de achiziţie a energiei electrice este o măsură unică”, a declarat Istvan-Lorant Antal, preşedintele Comisiei pentru Energie din Senatul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here