Nu a mai plătit întreținerea de câțiva ani! Datorie de 20.000 de lei, recuperată în instanță

6348

Tot mai mulți proprietari din municipiul Motru au ajuns să fie dați în judecată pentru neplata datoriilor la întreținere. Este și cazul unei locatare de la Asociația de Proprietari nr. 5 Motru. Femeia a fost chemată la instanță pentru cheltuieli de întreținere restante de câțiva ani. În total este vorba de circa 20.000 de lei.

Procesul a fost deschis pe rolul Judecătoriei Motru, având ca obiect pretenții. În motivarea cererii, asociația de proprietari a arătat că „pârâta a încetat să-și îndeplinească obligațiile de plată a cheltuielilor de întreținere”, fapt care aduce prejudicii asociației de proprietari, în sensul imposibilității efectuării plăților către furnizorii de servicii, fiind astfel periclitată derularea contractelor încheiate cu aceștia.
„Asociația de Proprietari nr. 5 Motru a chemat în judecată pârâta solicitând instanței ca prin sentința ce se va pronunța să fie obligată aceasta la plata sumei de 20.649,95 lei din care 12.766,43 lei reprezentând cheltuieli de întreținere restante în perioada martie 2019 – iulie 2021 și penalități aferente acestui debit și 7.883,52 lei reprezentând penalități de întârziere calculate la debitul restant pentru perioada octombrie 2015 – decembrie 2018, cu cheltuieli de judecată”, potrivit cererii.
Proprietara nu s-a prezentat în instanță, însă a depus la dosar concluzii scrise prin care a arătat că solicită plata parțială a sumei datorate.
Deși a beneficiat de agent termic și de serviciile de întreținere ale imobilului în care locuiește, femeia nu și-a plătit în termenele prevăzute de lege cota parte din cheltuieli. Potrivit legii, termenul de plată a cheltuielilor afișate pe lista lunară de plată este de maximum 20 de zile calendaristice.
La primul termen, din 10 ianuarie 2022, instanța a admis cererea asociației de proprietari. „Admite cererea având ca obiect pretenţii. Obligă pârâţii la plata către reclamantă a sumei de 20.649,95 lei din care 7.883,52 lei penalităţi. Cu drept de apel”, a decis Judecătoria Motru.
Sute de asemenea procese figurează pe rolul instanței din Motru.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here