Novaciul a găzduit tineri din cinci țări ale Europei

668

În perioada 1 mai 2019 – 31 martie 2020, Asociația Scout Society implementează proiectul ,,Recycle for Your Life”, finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+.

În cadrul proiectului, în perioada 9-17 august, a avut loc la Novaci, schimbul de tineri, care a fost organizat de Asociația Scout Society în parteneriat cu alte patru organizații partenere – VSI ,,Veiklus Zmogus” din Lituania, Associação dos Escoteiros de Portugal din Portugalia, CSOD din Slovenia și FTHIA IN ACTION din Grecia. La această activitate principală din proiect au fost prezenți 45 de participanți din cele 5 țări.
Principalele activități organizate pe parcursul schimbului de tineri au fost orientate către problema reciclării, în scopul învățării participanților de a contribui și ulterior la creșterea gradului de reciclare, adoptând un stil de viață care ar dăuna cât mai puțin mediului înconjurător. Fiecare partener s-a implicat activ în organizarea activităților din schimbul de tineri, iar principalele ateliere de lucru au fost: reciclarea în comunitatea mea, importanța reciclării, impactul oamenilor asupra mediului, acțiunile întreprinse în vedea reciclării, poluarea aeriană, a apelor, reciclarea pentru modă, etc.
De asemenea, participanții fiind împărțiți în echipe, s-au implicat și în ecologizarea unui zone din comunitatea locală.
Astfel, datorită participării tinerilor la activitățile organizate, aceștia au început să se implice tot mai mult în comunitățile locale în reciclarea deșeurilor fiind informați cu privire la importanța acestui proces și modalitãțile prin care poate recicla. De asemenea, a început să crească procentul deșeurilor reciclate, iar cetățenii au devenit mai atenți în privința reciclării.
În urma organizării schimbului de tineri au fost obținute câteva rezultate directe asupra participanților, precum: acumularea unor cunoștințe noi despre reciclare, adoptarea unei atitudini pro-reciclare în viața personală, implicarea în activități de reciclare în comunitatea locală și dezvoltarea de competențe cheie europene.
În plus, prin implicarea participanților din cinci comunități diferite, s-a contribuit la conștientizarea, apreciarea culturilor europene în rândul tinerilor și dezvoltarea spiritului reciclării la nivel european.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here