Novăcenii mai au de aşteptat. Proiectul pentru gaze, depus spre finanţare

413

Oraşul Novaci şi alte 11 comune din nord-estul judeţului Gorj vor să beneficieze de reţele de gaze naturale. Un prim pas a fost deja făcut, fiecare primărie întocmind studiile de fezabilitate şi umblând după avizele necesare demarării proiectului.

Primarul oraşului Novaci, Dumitru Leuştean, spune că a depus deja proiectul spre finanţare. „S-a emis certificatul de urbanism şi strângem avizele. Am obţinut o parte dintre ele, suntem într-un stadiu avansat, mai avem la Apele Române, care este un aviz mai greu de obţinut. Am depus proiectul la Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, pentru finanţare”, ne-a declarat Leuştean.
În oraşul Novaci există o conductă de aducţiune care vine de la Colibaşi şi este aproape de centrul oraşului. Proiectul de introducere a gazelor naturale în oraşul de sub munte a fost stopat în anul 2014. „Durează, ca toate celelalte proiecte, urmând să se elibereze autorizaţia de construcţie, pentru că noi avem o lucrare în continuare, având în vedere stadiul în care suntem cu lucrările din anii precedenţi. Se analizează aceste documente, urmând, dacă se dă drumul la acest fond de dezvoltare, să ne cheme la semnarea contractului. Dacă nu vom primi banii, am înţeles că o să apară şi un PNDL 3, o să o luăm etapizat”, a mai spus Leuştean.
Solicitările de finanţare se analizează în ordinea înregistrării şi se soluţionează în limita plafoanelor aprobate pentru anul 2019, cu această destinaţie, care sunt în sumă de 5.000 milioane lei.
Localităţile Dăneşti, Scoarţa, Bălăneşti, Săcelu, Bumbeşti-Piţic, Bengeşti-Ciocadia, Prigoria, Roşia de Amaradia, Alimpeşti, Polovragi, Baia de Fier, Crasna şi Muşeteşti sunt interesate de acest proiect. Autoritățile locale susțin că introducerea de gaze naturale este o necesitate, în condiţiile în care majoritatea pădurilor sunt private, iar prețul lemnului este tot mai scump.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here