Novăceanul care a încercat să violeze fetițele vecinului a ajuns după gratii! Judecătorul Hîrșovoiu l-a pus anterior în libertate

4692

Alexandru Popescu, novăceanul fără ocupație care a încercat, la jumătatea săptămânii trecute, să violeze două minore, fetele vecinului său, în timp ce mama acestora se afla în locuință, a ajuns, ieri, iar după gratii. Bărbatul a fost reținut, inițial, pentru 24 de ore pentru dublă tentativă de viol asupra celor două minore, dar, în ciuda solicitării procurorului de caz, un judecător de la Judecătoria Novaci a considerat că Popescu poate fi lăsat liber deoarece nu era considerat un pericol public. Practic, magistratul Dan Laurențiu Hîrșovoiu a lăsat suspectul la o sută de metri de victimele sale fără să impună măcar un ordin de protecție. O instanță a Tribunalului Gorj a admis însă luni contestația procurorului de caz și i-a dat lui Popescu 30 de zile de arest.

Popescu Alexandru a fost ridicat luni de la domiciliul său, după ce o instanță a Tribunalului Gorj a decis că acesta este un pericol public, având tendințe de pedofilie, acuzațiile la adresa sa fiind grave, adică tentativa de viol asupra a două fetițe de la clasa zero. Practic, instanța tribunalului a întors sentința dată de judecătorul Hîrșovoiu de la Novaci, care a decis ca Popescu Alexandru să fie pus în libertate după cele 24 de ore în arest. Părintele fetelor s-a declarat revoltat de sentința acestui magistrat. ,,Am numai cuvinte de laudă la adresa doamnei procuror de caz, a polițiștilor din Novaci, dar nu pot spune același lucru despre judecătorul de la Judecătoria Novaci, Hîrșovoiu, care a decis punerea în libertate a acestui pedofil care a atentat la fetele mele și își petrecea timpul, împreună cu un alt individ, lângă școală. Acest om nu trebuia să fie lăsat în libertate după ce a făcut”, a spus tatăl fetelor. De altfel, minorele sunt consiliate psihologic de către un psiholog al DGASPC Gorj din momentul în care Popescu a comis fapta și a fugit. Păr pubian a fost găsit pe chiloții fetelor, iar respectivul și-a recunoscut faptele. Judecătorul care a decis punerea în libertate a făptașului este magistrat de cel mult patru ani de zile, anterior fiind avocat în Baroul Mehedinți. Tatăl fetelor spune că duminică noaptea a fost sunat de Popescu Alexandru, care îi cerea telefonic să își retragă plângerea la adresa sa. ,,I-am închis telefonul. Nu am acceptat să discut cu el”, a spus părintele minorelor, considerând că locul făptașului este după gratii. Reamintim că Popescu Alexandru se afla pe proprietatea familiei vecine și tăia lemne când a urcat fetițele într-o roaba și le-a dus mai departe de casă, cu promisiunea că le va da dulciuri, cu intenția de a le viola. A dezbrăcat fetele, celei mici i-a pus mâna pe gura pentru a nu țipa și a încercat să profite de acestea. Noroc că mama minorelor a depistat lipsa fetelor și le-a strigat. Atunci, bărbatul de 27 de ani a fugit, refugiindu-se acasă, locul unde l-au și găsit polițiștii alertați de femeie.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here