Noutăţi şi reactualizări pentru campusul de la Bârseşti

241

După ce în decembrie 2015, consilierii locali din Târgu-Jiu au aprobat un proiect de hotărâre care prevedea rezilierea contractului cu societatea care trebuia să construiască, cu fonduri europene, campusul Grupului Şcolar Agricol din Bârseşti, ca urmare a faptului că primăria nu mai avea posibilitatea să susţină continuarea lucrărilor cu bani de la bugetul local, acum apar noutăţi în “peisaj”.

În şedinţa de CL de luni, 27 februarie, membrii au aprobat documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii la aceeaşi investiţie din Bârseşti, care cuprinde reabilitarea corpului D al unităţii de învăţământ.
“Toate cele 11 obiective care reactualizează indicatorii la unităţile de învăţământ trebuie să le depunem în cadrul PNDL spre finanţare, derulat prin Ministerul Dezvoltării, iar depunerile se fac până pe 14 martie. Am reactualizat astfel indicatorii prin acest proiect. În legătură cu campusul de la Bârseşti, lucrările sunt sistate momentan din lipsă de finanţare şi tocmai în acest sens dorim să le reluăm cu ajutorul PNDL, cu acelaşi proiect”, a precizat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Potrivit proiectului de hotărâre care a trecut cu ajutorul voturilor în şedinţa ordinară din 27 februarie, valoarea lucrărilor de reabilitare a corpului D din cadrul Grupului Şcolar Agricol Bârseşti se ridică la peste 930.000 de lei, suprafaţa desfăşurată fiind de 461 mp. Investiţia va consta în realizarea următoarelor lucrări: înlocuire şarpantă şi învelitoare; ranforsarea planşeului din lemn; realizarea unei centuri din beton armat; montare plafoane false din plăci rigips; înlocuirea pardoselilor reci şi cale; termoizolarea pereţilor exteriori şi a tavanelor; refacere finisaje interioare şi exterioare; repararea instalaţiei sanitare şi electrice; înlocuirea sistemului de încălzire cu sobe cu un sistem cu centrală termică şi instalaţia aferentă; refacerea trotuarelor de protecţie a clădirii.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here