Noul traseism politic: cu carnet la PNL și sufletul la PSD! Liberalul Bobaru, ,,doar” în conferința de presă a social-democraților

1103

Liderul PSD Gorj, Mihai Weber, a lansat un nou trend în organizația pe care o conduce de puțin timp. Este vorba despre un nou tip de traseism politic, mascat de conferințele de presă. Nu este ceva ilegal, ci chiar benefic pentru PSD, dar este ușor penibil pentru primarii care se dau ,,fete mari” în fața jurnaliștilor, deși s-au culcat toți cu junele social-democrat. I s-a întâmplat, ieri, edilului liberal de Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru, care s-a dat liberal, deși era vopsit în roșu. În stilul caracteristic, Bobaru s-a dat interesat de PSD, în baza numeroșilor miniștrii care au venit în Gorj în ultimul timp și care, spunea acesta, vor ajuta comunitatea din Bumbești-Jiu.

Bobaru, după Popescu de la ALDE!
Acuzând că au fost uitați de conducerea centrală de partid și că nu au acces la fondurile guvernamentale, un primar ALDE și unul PSD au trecut de facto, dar nu și de jure în PSD. Legal, nu se pot înscrie încă în alt partid, întrucât și-ar pierde funcțiile – statutul aleșilor locali prevede ca aceștia să-și întrerupă mandatul dacă schimbă formațiunea politică pentru care au fost votați. Astfel, se conturează un nou fenomen: unii primari rămân în Opoziție doar de formă, în timp ce participă la activitățile Puterii. PSD își lărgește astfel baza electorală, chiar cu un an înainte de alegerile locale.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here