Noul prefect, instalat în funcție. „Sunt pregătit”

1342

Cosmin-Petrișor Pistol a fost instalat, vineri, în funcție. Are 37 de ani și este fostul director executiv al Direcției Economice din cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj. Pistol a fost susținut de PMP Gorj pentru acest post.

Ceremonia de învestire a avut loc în prezența directorului general al Direcției Generale pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Teodor Iulian Gheorghe. La eveniment au participat președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, dar și șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județ.
Pistol vine la conducerea județului, după ce fostul prefect Ion Cristinel Rujan și-a dat demisia din funcție și a preferat să intre în politică. Situația este una dificilă, pentru că jumătate dintre angajații Prefecturii Gorj sunt acasă, în izolare, după ce șeful Serviciului Legalitate a fost confirmat cu noul coronavirus.
„Sunt pregătit. Am intrat în forță. Sunt tânăr, dar am lângă mine o echipă cu experiență, ceea ce mă face să cred că o să decurgă totul cum trebuie. Într-adevăr, depășim o perioadă destul de dificilă. Jumătate din Instituția Prefectului este acasă, în izolare, dar va fi de scurtă durată și am încredere că vom depăși cu bine momentul”, a transmis Pistol.
Întrebat ce-l recomandă pentru funcția de prefect, Cosmin-Petrișor Pistol a vorbit despre funcțiile deținute până în prezent, dar și despre susținerea politică.
„Vin din zona privată, am lucrat foarte mult timp în zona financiar-bancară. Am intrat în sistemul public, am fost inspector de muncă și apoi am ocupat funcția de director executiv la Direcția Economică a CAS. Iar în prezent, la recomandarea Partidului Mișcarea Populară Gorj, ocup funcția de prefect al județului Gorj, o funcție care mă responsabilizează”, a mai adăugat noul prefect.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here