Noua propunere a PSD pentru funcția de prim-ministru

289

Sorin Grindeanu este noua propunere a PSD pentru funcția de premier, a anunțat liderul social-democraților, Liviu Dragnea. “Am avut o discuție adâncă, profundă, în cadrul Comitetului Executiv Național, în care i-am rugat pe colegii mei să își spună fiecare punctul de vedere, părerea, propunerea bazată și pe discuțiile pe care le-au avut în aceste zile cu oamenii din județe. (…) Sigur că a fost un curent în ultimele zile, și ieri și azi noapte și azi dimineață, mii de mesaje primite în care ne cereau să trecem la suspendarea președintelui. Într-adevăr, avem o armă foarte puternică, o forță care este reprezentată de majoritatea în Parlament, pentru că puterea legitimă acolo este, acolo trebuie să fie, în această țară, în nici o altă instituție”, a declarat liderul PSD, la finalul reuniunii CExN.

Potrivit declarației de avere depuse în iulie, Grindeanu deține, împreună cu soția sa, o casă de locuit în localitatea Giroc și două terenuri intravilane în Timiș, de peste 500 mp, respectiv aproape 300 mp, cumpărate. De asemenea, soția sa deține un teren agricol de aproape 3 hectare în același județ, în satul Ofenita, dobândit prin moștenire.

În martie 2016, conform declarației de avere, Sorin Grindeanu a vândut un apartament pentru suma de 30.000 de euro. El a creditat firma DuoFarm, la care lucrează soția sa ca farmacist-diriginte, cu 83.500 de lei și 20.000 de euro. Familia Grindeanu a primit și o donație, din partea lui Nicolae Grindeanu, de 10.000 de euro.

El are un credit contractat în 2007 și scadent în 2035 în valoare de peste 44.000 de euro.

În ultimul an fiscal, Sorin Grindeanu a obținut 86.228 de lei din salariul de ministru și 7.610 lei din indemnizația de deputat. Soția sa a avut venituri de aproape 5.300 de lei ca diriginte-farmacist și de peste 33.000 de lei din închirierea unui apartament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here