Nouă persoane au beneficiat de “Ajutoare de urgenţă”

363

Prin programul “Ajutoare de urgenţă”, Asociaţia Inimi de Gorjeni sprijină familiile nevoiaşe care solicită ajutor material sau financiar de la DGASPC Gorj, prin oferire de alimente ocazional sau de sărbători, îmbrăcăminte, achitarea unor datorii restante la energie electrică, gaze, achiziţionarea de lemne pentru foc, materiale de construcţii pentru refacerea unor locuinţe şi altele. Pe parcursul anului trecut au beneficiat de acest program nouă persoane.

Valoarea fondurilor alocate de Asociaţia “Inimi de Gorjeni” pentru programul “Ajutoare de urgenţă” este 3.050lei. Una dintre beneficiarele programului este C.L, bunică maternă, care locuieşte într-o locuinţă socială din Târgu-Jiu, str. Ciocîrlău, împreună cu doi nepoţi minori, C.C.A şi C.B.M.. Mama minorilor i-a lăsat în grija ei, acesta mai având alţi doi copii minori cu care locuieşte în diverse localităţi, neavând un domiciliu stabil. Mama menţine ocazional legătura cu bunica maternă şi cu cei doi minori. Tatăl lor este în Portugalia si nu menţine legătura cu familia şi nu le trimite bani. Familia nu beneficiază de ajutor social sau cantină socială, singurul venit financiar fiind alocaţiile celor doi minori. C.B.M., în vârstă de cinci ani, suferă de trombocitopenia, o afecţiune ce este caracterizată prin numărul scăzut de plachete sangvine (trombocite). În data de 28//01/2014 minora era programată pentru tratament la Spitalul Fundeni din Bucureşti. Bunica ne-a solicitat sprijinul în vederea achiziţionării de alimente pentru ea şi nepoata ei, deoarece va sta internată la spital o săptămână Asociaţia Inimi de Gorjeni i-a acordat suma de 200 lei, pentru achiziţionarea de alimente necesare minorei C.B.M şi bunicii materne, pe perioada când va fi internată la Bucureşti.
O altă persoană ajutată de “Inimi de gorjeni” M.B, este asistent maternal profesionist în cadrul DGASPC Gorj şi are în plasament doi fraţi. În prezent d-na M.B are mari probleme financiare prilejuite de cheltuielile cu spitalizarea şi înmormântarea fiului dânsei. Pentru a trece mai uşor peste aceste probleme financiare, pentru a avea o stare de sănătate care să-i permită în continuare îngrijirea celor doi minori pe care îi are în plasament, Asociaţia Inimi de Gorjeni i-a acordat un ajutor social în valoare de 400 lei.
Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu-Cărbuneşti a avut internaţi pentru investigaţii medicale la spitalul din Timişoara doi beneficiari. CSCCD Tg-Cărbuneşti ne-a solicitat sprijinul pentru decontarea transportului dus-întors pe ruta Târgu-Cărbuneşti-Timişoara, deoarece avea depăşită cota de benzină; Având în vedere că externarea copiilor nu s-a facut în aceeaşi zi, Asociaţia Inimi de Gorjeni a acordat suma de 700 lei pentru decontarea a două trasee Târgu-Cărbuneşti-Timişoara, tur-retur.

Minoră operată pe banii Asociaţiei
În cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu-Jiu se află cu măsură de protecţie P.L.A.N. Ea este diagnosticată cu meduloblastom de fosă cerebrală posterioară operat şi se află internată la Spitalul Oncologic Fundeni unde efectuează tratament de polichimioterapie citostatică. Minora necesită o alimentaţie îmbunătăţită. CSCCH Târgu-Jiu fiind o instituţie publică în subordinea DGASPC Gorj, şi având fondurile limitate, alocaţia de hrană pentru un beneficiar din centrele rezidenţiale fiind de 9 lei/zi, bani insuficienţi pentru minoră. CSCCH Târgu-Jiu s-a adresat DGASPC Gorj pentru un sprijin financiar de urgenţă, iar DGASPC Gorj a solicitat Asociaţiei Inimi de Gorjeni sprijin financiar. Asociaţia Inimi de Gorjeni sprijinit deplasarea minorei la Bucureşti, atât în luna octombrie, cât şi în luna decembrie, acordând suma de 1300 de lei, în vederea achiziţionării de produse alimentare, igienico-sanitare, medicamente, etc necesare minorei P.L.A.N.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here