Nouă cursuri de formare profesională debutează la AJOFM

557

În vederea creşterii gradului de ocupare a forţei de muncă în rândul şomerilor, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj va organiza în lunile iulie – august 2024 mai multe cursuri de calificare/recalificare pentru şomeri sau persoane în căutarea unui loc de muncă

Cele nouă cursuri anunțate a fi demarate de AJOFM Gorj sunt în următoarele meserii: cofetar; contabil; confecționer asamblor articole textile; comunicare în limba engleză; lucrător comercial; montator instalații solare; ospătar/chelner; operator întreținere corporală; tâmplar universal.
”Persoanele interesate să urmeze aceste cursuri de calificare/recalificare sunt invitate la sediul instituţiei noastre din Târgu Jiu, str. Lt. Col. D. Petrescu, nr.1, pentru înscriere. Persoanele care sunt şomeri înregistraţi în baza de date a AJOFM Gorj, precum şi persoanele care desfăşoară activităţi în mediul rural şi nu realizează venituri lunare sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare şi care sunt înregistrate la agenţia noastră beneficiează, în mod gratuit, de servicii de formare profesională”, a anunțat conducerea AJOFM Gorj.
De asemenea, pe parcursul lunii iulie, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează un număr de 115 programe de formare profesională pentru 1.696 de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite. Acestea vor fi organizate de agențiile județene pentru ocuparea forţei de muncă şi de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here