Tradiţia oficierii căsătoriilor la Poarta Sărutului, în noaptea de Revelion, continuă şi în acest an. Până în prezent, pe lista de aşteptare deschisă de Primăria Târgu-Jiu s-au înscris nouă cupluri; înscrierile continuă, astfel că tinerii care doresc să-şi unească destinele la Cumpăna dintre Ani au suficient timp la dispoziţie pentru a se decide. Perioada de depunere a documentelor este 19-21 decembrie. Taxa a rămas neschimbată şi este în cuantum de 400 lei.
Poarta Sărutului din Parcul Central al municipiului Târgu-Jiu atrage ca un magnet tinerii care doresc să-şi unească destinele în noaptea de Revelion. Şi în acest an, tradiţia căsătoriilor oficiate la Cumpăna dintre ani continuă, lista de aşteptare fiind deja deschisă. “Continuăm tradiţia începută de domnul primar Florin Cârciumaru, de a uni destine la Poarta Sărutului, la cumpăna dintre ani. Şi în acest an vom organiza aceste evenimente şi îi invităm pe toţi acei tineri care doresc să-şi unească destinele la cumpăna dintre ani să se adreseze instituţiei noastre cu documentele necesare în vederea încheierii căsătoriei. Până în momentul de faţă avem deja 9 cupluri înscrise. Au fost 11, dar două s-au retras. Aşteptăm în continuare doritori; deocamdată suntem în stadiul de a face liste, urmând ca în perioada 19-21 decembrie să centralizăm cererile, iar în noaptea de 31 decembrie, împreună cu domnul primar şi lucrătorii Serviciului de Stare Civilă să ne regăsim la Poarta Sărutului pentru a uni destine”, a declarat Laurenţiu Dan, directorul Direcţiei Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor Târgu-Jiu.
19-21 decembrie, perioada de depunere a documentelor
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, perioada de depunere a documentelor în vederea oficierii căsătoriei la Poarta Sărutului este 19-21 decembrie. “În ceea ce priveşte documentele pentru încheierea căsătoriei, în mod obligatoriu trebuie actele de identitate în original şi copie xerox, certificatele de naştere ale viitorilor soţi, în original şi copie xerox, certificatele medicale privind starea sănătăţii, care sunt valabile 14 zile de la data emiterii şi care trebuie să cuprindă menţiunea expresă: „se poate” sau „nu se poate căsători”; trebuie neapărat să conţină această menţiune”, a menţionat directorul Direcţiei Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor Târgu-Jiu. În cazul în care, persoanele care urmează să se căsătorească nu sunt la prima căsătorie, trebuie să facă dovada desfacerii căsătoriei anterioare, în baza sentinţei de divorţ rămase definitivă şi irevocabilă. În ceea priveşte costurile unei căsătorii, Laurenţiu Dan a precizat că “cererea pe care o vor completa viitori tineri va fi timbrată cu un timbru în valoare de 2 lei, iar taxa a rămas neschimbată, fiind 400 lei, care se va achita la Serviciul de Stare Civilă”. Ca o condiţie obligatorie, ambii soţi trebuie să fie prezenţi la depunerea documentelor şi se va face o cerere care se va supune aprobării domnului primar în vederea oficierii căsătoriei la Poarta Sărutului.
Poarta Sărutului, atracţie pentru tinerii din alte judeţe
Nu doar tinerii gorjeni sunt atraşi de căsătoriile la Poarta Sărutului, ci şi cei din judeţele vecine sau chiar din alte colţuri ale ţării. “Se pare că tradiţia a depăşit graniţele judeţului, fiind 3-4 cupluri care vin din localităţi precum Timişoara, Craiova şi altele”, confirmă Laurenţiu Dan, directorul Direcţiei Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor Târgu-Jiu. Ca de obicei, din partea autorităţilor, proaspăt căsătoriţii din noaptea de Revelion vor primi şampanie şi tort, iar viitoarele doamne vor primi şi câte un buchet de flori.
Minodora Sucea