Nouă candidaţi pe şase locuri, la Rezidenţiat

163

rezidentiatPerioada de înscriere pentru examenul de Rezidenţiat din data de 20 mai s-a terminat. La Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj s-au înscris nouă persoane pe cele şase locuri disponibile. Examenul se va desfăşura în Centrul Universitar Bucureşti.

Înscrierile pentru noul concurs de Rezidenţiat, organizat de Ministerul Sănătăţii, s-au derulat în perioada 17-27 aprilie. La nivelul judeţului Gorj şi-au depus dosarele pentru a participa la examen nouă candidaţi. “Avem nouă persoane înscrise pentru Rezidenţiat şi şase locuri disponibile. Trei rezidenţi au optat pentru spitalul din Târgu-Jiu, doi pentru cel din Rovinari, doi pentru spitalul din Novaci şi tot doi pentru Târgu-Cărbuneşti”, confirmă Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Pentru această sesiune de Rezidenţiat, în judeţul nostru sunt disponibile locuri în mai multe unităţi şi specialităţi medicale. “La nivelul judeţului avem un total de şase locuri pentru medicii rezidenţi, cele mai multe fiind pentru urgenţe. Astfel, avem două pentru UPU la Spitalul Orăşenesc Rovinari, la fel şi pentru Spitalul Orăşenesc Novaci; unul tot pentru UPU la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi unul pentru Neonatologie la Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti”, menţionează Elena Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj.

Examen pe 20 mai

Ministerul Sănătăţii organizează acest nou concurs de intrare în Rezidenţiat pentru posturile şi locurile rămase neocupate în sesiunea din 20 noiembrie 2011, în domeniul medicină. Sesiunea extraordinară de concurs va avea loc la data de 20 mai şi se va desfăşura numai în Centrul Universitar Bucureşti. În această sesiune, absolvenţii facultăţilor de medicină pot concura pe un număr de 98 locuri şi 318 posturi de medic rezident care au rămas neocupate după repartiţia candidaţilor promovaţi în concursul de rezidenţiat, sesiunea noiembrie 2011. La nivel naţional, 431 de locuri şi posturi de medic rezident au rămas neocupate după repartiţia candidaţilor promovaţi în concursul de rezidenţiat, sesiunea noiembrie 2011. Dintre acestea, sunt 333 posturi de medic rezident, în unităţi sanitare care înregistrează deficit de medici specialişti. Cele mai multe locuri /posturi rămase neocupate se înregistrează în specialităţile: Medicină de Urgenţă (117 posturi în unităţi de primiri urgenţe), Medicină de Familie (40 de locuri şi 59 de posturi în serviciile de Ambulanţă), Neonatologie (28 de posturi), A.T.I.(18 posturi), Pediatrie (12 posturi).

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here