Nouă avertizare de viscol. Rafale de vânt de 90km/h

1157

Cod galben de ninsori, viscol şi vânt, începând de astăzi de la ora 10 şi până vineri, la ora 10, pentru mai mult zone din ţară.

ANM a transmis miercuri două noi avertizări, de tip Cod galben, care anunţă vânt de 90 km/h la munte, viscol și strat consistent de zăpadă, precum și vânt puternic în Transilvania și Oltenia.

Meteorologii prognozează ninsori însemnate cantitativ în zona de munte, dar şi vânt puternic şi câteva judeţe ale ţării.

Cod galben de ninsori şi viscol

Interval de valabilitate: 01 februarie, ora 10 – 03 februarie, ora 10

În intervalul menţionat, la munte temporar va ninge, însemnat cantitativ îndeosebi în zona Carpaţilor Occidentali şi în cea din jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali (unde prin acumulare vor fi cantităţi de precipitaţii de peste 30…40 l/mp) şi se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h, iar la peste 1700 m, temporar rafalele vor depăşi 80…90 km/h, va fi viscol şi vizibilitatea scăzută.

Cod galben

Interval de valabilitate: 01 februarie, ora 10 – 03 februarie, ora 10

Fenomene vizate şi zone afectate: intensificări locale ale vântului în Transilvania şi Oltenia

Pe parcursul zilelor de miercuri (1 februarie) şi joi (2 februarie), local şi temporar, în Transilvania şi Oltenia vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…65 km/h.

Notă: intensificări temporare ale vântului vor fi pe arii restrânse şi în restul teritoriului”, informează, miercuri, ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here