Nou-născut omorât cu cruzime la Licurici! Osemintele, îngropate la 20 de metri de casa potențialilor făptași

3000

* Mamă și fiică, implicate în omorul bebelușului
* Fiica nu ar fi vrut copilul deoarece concubinul spunea că nu este al lui
* Fata a născut bebelușul viu, într-o locuință închiriată din Târgu-Jiu
* Copilul, băgat într-o pungă până a decedat
* Corpul ținut în congelator, apoi îngropat la Licurici
* Vecina vede înhumarea, iar după doi ani anunță poliția
* Criminaliștii găsesc craniul copilului și oasele
* Familia acuzată mai are acasă trei copii minori, la limita sărăciei
* Localnicii cer DGASPC Gorj să intervină și să ia copiii

Osemintele unui nou-născut au fost deshumate luni după-amiază, din spatele proprietății unei localnice din Licurici. Oasele bebelușului au fost găsite la 80 de cm – 1 metru adâncime, de către polițiștii IPJ Gorj coordonați de un procuror criminalist de la PTG. Cea care a reclamat fapta ar fi septuagenara Valerica Lăudat, care ar fi văzut când trupul neînsuflețit al copilului a fost îngropat pe terenul familiei vecine, teren situat chiar în spatele proprietății sale. Vecina nu a reclamat fapta la poliție, fiindu-i milă de vecinii săi, o familie săracă cu mulți copii, bătrână punând în balanță și faptul că, de fapt, capul familiei, în prezent decedat, era vărul său. În ultima perioadă, pensionara ar fi ajuns la un conflict cu tatăl copilului mort, care îi reproșa ei, peste gard, tot felul de lucruri abominabile legate de fapta din 2019, povestesc localnicii. Femeia era făcută, astfel, ,,criminală” de vecin, în timp ce femeia se apăra și spunea că nu ea este cea care a ținut ,,bebelușul mort șase luni în congelator”. Cert este că, tracasată de vecini, septuagenara se adresează anchetatorilor și povestește tot ce știe despre copilul îngropat în spatele casei ei.

Măriuca Lăudat din Licurici are șase copii, doi având vârsta cuprinsă între trei și șase ani. Femeia are locuința în vecinătatea casei septuagenarei Veronica Lăudat, bătrână fiind chiar verișoară cu soțul acesteia, decedat anul trecut.
Conflicte nu au prea fost între locuitorii celor două case, chiar dacă familia Măriucăi Lăudat era una numeroasă și săracă. Un litigiu pentru terenul din spatele casei bătrânei a creat prima prăpastie între rude, urmat de incidentul cu copilul omorât, vârstnică fiind, se pare, martoră a înhumării resturilor bebelușului în 2019, spun acum localnicii care au aflat toți de întâmplarea care face satul Licurici să vuiască.

Copilul e al Ionelei?!
Vecina ar fi povestit, abia după ce, luni, polițiștii însoțiți de un procuror criminalist au dezgropat osemintele copilului, că bebelușul ar fi al fiicei Măriucăi Lăpădat, Ionela.
Tânăra de vreo 24 de ani în prezent mai are un copil minor acasă, iar partenerul de viață ar fi acuzat că el nu s-ar fi făcut vinovat și de sarcina femeii din 2019.
Cu toate acestea, tânăra ar fi dus sarcina la final, apoi ar fi omorât copilul, ajutată de mama sa, aflată în prezent în Italia. Nașterea ar fi avut loc într-o locuință închiriată din Târgu-Jiu, iar copilul viu ar fi fost băgat într-o pungă și lăsat să moară, fiind scos inițial pe balconul locuinței, apoi introdus în congelator. După o jumătate de an, corpul bebelușului ar fi fost readus la Licurici și îngropat la 20 de metri de locuință familiei Lăudat, pe terenul aflat în spatele casei vecinei. Prinse în fapt, cele două i-ar fi recunoscut femeii ce au făcut și i-ar fi spus să țină secret asta deoarece ar ajunge amândouă la pușcărie.

Secretul păstrat 2 ani!
Vecina, fie mustrată de conștiință, fie amenințată de soțul Ionelei Lăudat, care o numea tot pe ea ,,criminală”, spun vecinii, s-a dus la poliție și a spus tot ce a știut. De aici, urmările le cunoașteți, polițiștii au luat doi angajați ai primăriei, afirma chiar primarul comunei Licurici, și au dezgropat osemintele găsite exact în locul indicat de reclamantă. Mai mulți vecini spun că au văzut chiar ei cum criminaliștii scoteau din pământ fiecare os, pe care îl puneau în câte o pungă separată, dar și craniul copilului.

Omor până la pruncucidere!
Pentru că legislația s-a schimbat, dar și până la finalizarea investigației ce implică foarte multe proceduri, în cauză s-a deschis un dosar penal în care se fac cercetări pentru comiterea infracțiunii de omor. Deocamdată pentru faptă, motiv pentru care presupușii vinovați erau încă ieri în libertate. Pentru ca fapta să fie încadrată la pruncucidere trebuie să se confirme faptul că bebelușul a murit la 24 de ore de la comiterea faptei, dar și că mama se afla într-o stare psihică specifică care ar fi dus la omorârea nou-născutului.
Până atunci, infracțiunea este una de omor. Cristina Ciobanu, prim-procuror al PTG a confirmat, pentru Gorjeanul, că acest dosar se află la unitatea de parchet pe care o conduce, în cercetarea unui procuror criminalist. ,,Avem înregistrat un dosar penal la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj în care se efectuează cercetări cu privire la posibilitatea săvârșirii unei infracțiuni de omor asupra unui membru al familiei. Dosarul este în anchetă la un procuror criminalist care va face toate demersurile legale în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor care au dus la comiterea faptei și tragerea la răspundere a celor vinovați”, a declarat prim-procurorul PTG, Cristina Ciobanu.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here