Nou concurs de Rezidenţiat, organizat de Ministerul Sănătăţii

168

dsp facuta de mineMinisterul Sănătăţii organizează un nou concurs pentru intrarea în rezidenţiat, la mijlocul lunii mai. Concursul se va desfăşura numai în Centrul Universitar Bucureşti. Înscrierile se pot face la sediul Direcţiei de Sănătate Publică.

Ministerul Sănătăţii va organiza un nou concurs de intrare în Rezidenţiat pentru posturile şi locurile rămase neocupate în sesiunea din 20 noiembrie 2011, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. Concursul va avea loc la mijlocul lunii mai. La nivel naţional, 431 de locuri şi posturi de medic rezident au rămas neocupate după repartiţia candidaţilor promovaţi în concursul de rezidenţiat, sesiunea noiembrie 2011. Dintre acestea, sunt 333 posturi de medic rezident, în unităţi sanitare care înregistrează deficit de medici specialişti. Cele mai multe locuri /posturi rămase neocupate se înregistrează în specialităţile: medicină de urgenţă (117 posturi în unităţi de primiri urgenţe), medicină de familie (40 de locuri şi 59 de posturi în serviciile de Ambulanţă), neonatologie (28 de posturi), A.T.I.(18 posturi), pediatrie (12 posturi).

Şase posturi libere, în Gorj

La nivelul judeţului Gorj, pentru sesiunea de rezidenţiat din martie 2012 sunt disponibile şase posturi. “Avem un total de şase locuri pentru medicii rezidenţi, cele mai multe fiind pentru urgenţe. Astfel, avem două pentru UPU la Spitalul Orăşenesc Rovinari, la fel şi pentru Spitalul Orăşenesc Novaci; unul tot pentru UPU la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi unul pentru Neonatologie la Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti”, a menţionat Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Concursul se va desfăşura numai în Centrul Universitar Bucureşti. Înscrierile pentru rezidenţiatul pe loc se vor face la direcţiile de sănătate publică, respectiv la ministerele cu reţea sanitară proprie, iar înscrierile la rezidenţiatul pe post la direcţia de sănătate publică a judeţului pentru care tinerii medici doresc să concureze.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here