“Noțiuni de prim ajutor” în școli și facultăți

261

Camera Deputaţilor a adoptat tacit, miercuri, o modificare la legea educaţiei naţionale prin care se introduce în sistemul preuniversitar şi universitar disciplina ‘’Noţiuni de prim ajutor’’. Singura categorie exceptată de această prevedere legislativă vizează educaţia timpurie (0—6 ani), formată din nivelul antepreşcolar (0—3 ani).

În proiectul adoptat tacit în Camera Deputaţilor se arată că ‘’În toate nivelurile sistemului naţional de învăţământ, preuniversitar şi universitar, cu excepţia celui prevăzut la art 23. alin (1), lit. a), se include disciplina «Noţiuni de prim ajutor» ca disciplină obligatorie de studiu’’.
Potrivit inițiativei politice, Educaţia fizică şi sportul, precum şi orele de Noţiuni de prim ajutor în învăţământul preuniversitar sunt cuprinse în trunchiul comun al planurilor de învăţământ. În punctul de vedere transmis Parlamentului, Guvernul anunţat că nu susţine această modificare legislativă. ‘’Precizăm că, în prezent, există în curricula şcolară, ca disciplină opţională «Disciplina de promovare a sănătăţii şi educaţie pentru sănătate», care include şi noţiuni de prim ajutor’’, arată Executivul. De asemenea, acesta reaminteşte că disciplinele obligatorii din cadrul curriculumului naţional se stabilesc prin planurile cadru.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here