Notă

280

Cu problemele discutate la întâlnirea ce a avut loc la data de 10.01.2014 la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice cu doamna Victoria Bratu – secretar de stat
1. Completarea Legii nr 571/2005 cu o prevedere care să permită şi pensionarilor  cărora li se impozitează diferenţa din pensia care depăşeşte 1000 de lei, ca în procent de 2% din suma rezultată în urma impozitării pe bază de cerere a titularului să fie virată unei asociaţii de pensionari sau unor cămine de bătrâni sau altor unităţi de protecţie socială.
2. Modificarea actualului mod de calcul pentru stabilirea valorii punctului de pensie prevăzut în Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice şi anume indexarea anuală a valorii respective cu 100% din rata inflaţiei la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului mediu brut înregistrat în anul precedent cu metodologia prevăzută în legea ce a funcţionat până la 1 ianuarie 2010, adică stabilirea valorii punctului de pensie cu un procent stabilit printr-o lege organică din salariul mediu brut aprobat de Parlamentul României în bugetul asigurărilor sociale. În acest mod venitul pensionarilor va fi direct proporţional cu rezultatele economice globale, iar singurul indicator care reflectă acest lucru îl reprezintă câştigul mediu brut.
3. Completarea Ordonanţei Guvernului nr. 27/30.01.2002 actualizată care să reglementeze şi activitatea de soluţionare a audienţelor nu doar a petiţilor.
4. Modificarea Legii nr. 16/2000 privind înfiinţarea, asigurarea şi funcţionarea Consiliului Naţional al Persoanelor Vârstnice, în sensul că funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte să fie aceleaşi cu un mandat de un an de zile.
– au fost prezentate abuzurile şi ilegalităţile făcute de actualul preşedinte al Consiliului Naţional al Persoanelor Vârstnice.
– lipsa de corectitudine şi repartizarea sumelor de bani cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice.
– infiinţarea unui departament la M.M.F.P.S.P.V care să preia atribuţile actualului Consiliu Naţional al Persoanelor Vârstnice.
– infiinţarea funcţiei de consilier care să reprezinte interesele pensionarilor la Guvern, Senat şi Camera Deputaţiilor.
Ni se spune mereu că nu sunt bani pentru pensii.
Soluţii:
– impozitarea diferenţială a pensiilor ce depăşesc 2000 de lei
– control eficient şi colectarea taxelor şi impozitarea din toate domeniile de activitate
– eliminarea evaziunii fiscale (creşte în loc să scadă)
– desfiinţarea Caselor Judeţene
– impozitarea veniturilor instituţiilor religioase şi reducerea alocării sumelor bugetare către acestea
– administrarea patrimoniului U.G.S.R de către Ministerul Muncii(dividente)
– stoparea furturilor în staţiunile de tratament – Biletele sunt de 18 zile, tratamentul se acordă doar 12-14 zile, procedurile doar 3 şi acelea de multe ori nu sunt de calitate
– să se acorde în cazul în care se pleacă din staţiune înainte de data stabilită în bilet, produse alimentare de valoarea sumei corespunzătoare pentru serviciile de tratament pentru fiecare zi
Preşedinte, Ec. Petre Rădulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here