Norvegienii caută măcelar şi bucătar-şef în Gorj

988

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se pot angaja în străinătate, prin intermediul Serviciului EURES al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. Norvegia oferă mai multe posturi printre care, un post de măcelar şi unul de bucătar-şef.

Gorjenii specializaţi în măcelărie îşi pot găsi, în prezent, un loc de muncă în Norvegia, la o companie specializată în prelucrarea produselor alimentare, în special a cărnii şi a peştelui. Candidaţii vor avea responsabilitate în producerea de procesate (mezeluri fierte, cum ar fi şunca fiartă, cârnaţi). De asemenea, va contribui la dezvoltarea de alte produse. Una dintre cerinţele angajatorului este aceea de cunoaştere a limbii engleze la un nivel avansat, şi experienţă în domeniu de minimum 3 ani. Persoana care va semna contractul cu angajatorul va fi plătit cu aproximativ 21-23 de euro brut pe oră, totodată orele lucrate suplimentar se vor plăti în plus. În ceea ce priveşte durata contractului, acesta este unul temporar, pe o perioadă de 6 luni, cu posibilitate de lucru permanent. Se lucrează full time, 40 de ore pe săptămână. Angajatorul asigură locuinţa închiriată contra cost şi ajută la aducerea familiei în Norvegia.

bucatar-sefSe va lucra într-un restaurant de top
Tot în Norvegia, se caută bucătar-şef. Potenţialul candidat va lucra într-un hotel mic cu un restaurant de top, care oferă produse alimentare excepţionale. În anunţul publicat pe site-ul agenţiei forţelor de muncă Gorj sunt specificate următoarele la job-ul de bucătar: “Voss este un oraş mic, situat la 100 km de Bergen şi găzduieşte o serie de evenimente pe parcursul anului. Este un loc perfect pentru cei care iubesc viaţa în aer liber şi cultura. Candidatul trebuie să îndeplinească toate activităţile din bucătărie (crează meniuri, face ordine, menţine bucătăria organizată şi curată). Constituie avantaj cunoaşterea a cât mai multor stiluri de gătit, precum şi abilităţi de producere a produselor de patiserie şi panificaţie”.
O altă cerinţă specificată de către angajator este experienţă în domeniu de minimum 5 ani. Contractul va fi semnat pe o perioadă nedeterminată, iar salariul 22-27 euro brut/oră. Angajatorul ajută la găsirea unei locuinţe adecvate (chiria în Voss variază între 5000-10000 NOK/lună-echivalentul a 617-1234 euro/lună, în funcţie de locaţie şi dimensiuni). De asemenea, angajatorul ajută la aducerea familiei în Norvegia.
Andrada Bărăitaru

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here