Norocul ţine cu cei buni! Pandurii, peste Energeticianul

408

Pandurii Târgu Jiu a câştigat derbiul orgoliilor cu Energeticianul, într-un meci eveniment, în care putem spune că s-au întâlnit două echipe din acelaşi oraş. Deşi este evident că întreaga suflare fotbalistică din Gorj este alături de Pandurii, planul final al lui Nicolae Sarcină, actualul finanţator al formaţiei ce joacă în Valea Jiului, nu poate fi decât să vină “acasă”. Când, şi dacă se va produce acest lucru, rămâne de văzut, însă judeţul dă în continuare fotbalişti şi asta s-a putut observa în meciul de sâmbătă. Actul întâi s-a remarcat doar prin încrâncenare. Frigul tăios şi primii fulgi de zăpadă care au căzut peste terenul sintetic şi-au pus amprenta pe jocul celor două formaţii. Liniştea din tribunele aproape goale, pentru că vremea rea şi dublarea preţurilor la bilete nu au fost trecute cu vederea de microbişti, a fost spulberată în minutul 45. Nsiah a înscris din careul mic, deşi Tudoran, aflat într-o poziţie nefericită, pe linia porţii adverse, s-a pus, iniţial, în calea golului. Reuşita a fost validată, dar spre stupoarea publicului, după proteste vehemente ale oaspeţilor, tuşierul s-a consultat cu centralul şi au revenit asupra deciziei. S-a declanşat un scandal monstru, iar arbitrii au intrat la vestiare în apostrofările spectatorilor. Partea a doua a fost mult mai animată şi bogată în evenimente. În minutul 47, fostul pandur Lung a fost aproape de deschiderea scorului, dar Cotolan a reţinut în doi timpi un balon care se părea că va ajunge în plasă. Un alt fundaş, Daniel Ciobanu, fost la Luceafărul Oradea, cealaltă echipă de care s-a legat numele lui Nicolae Sarcină, a marcat pentru gorjeni dintr-un corner, în minutul 61. Jucătorul Pandurilor a profitat de o ieşire greşită a lui Miron, portarul advers fiind depăşit în aer de minge. Replica oaspeţilor a venit instantaneu, Rusu (`63) şi Cioiu (`67) lovind bara din poziţii ideale. În ultimele minute, formaţia lui Bogdan Andone a atacat cu tot ce avea la dispoziţie, iar pandurii au speculat “avântul” vizitatorilor. Nicolae Pîrvulescu a punctat în minutul 84, după un contraatac de toată frumuseţea, cu un şut din interiorul careului. Raiciu a fost eliminat două minute mai târziu, dar gazdele au gestionat avantajul de pe tabelă şi au reuşit să spargă gheaţa după patru meciuri fără victorie.

Bogoi: “Mă aşteptam să fie diferenţa mai mare”
Antrenorul Adrian Bogoi a fost o bombă cu ceas pe parcursul confruntării. Frustrarea ultimelor rezultate şi-a spus cuvântul pentru tehnicianul gorjenilor care nu a stat niciun minut liniştit. Bogoi a declarat la finalul confruntării că victoria vine în contextul unui joc bun şi este pe deplin meritată. Antrenorul a mai spus că diferenţa de scor trebuia să fie mai mare, iar greşelile arbitrilor contează foarte mult pentru o echipă tânără, cum este Pandurii. “A fost un meci foarte disputat, între două echipe bune care şi-au dorit victoria. Am şi spus înainte de meci, foarte mulţi jucători de la Târgu-Jiu au plecat spre Energeticianul, dar au plecat cu acordul clubului, nu prin memorii, trebuie să se înţeleagă foarte bine. Există un fel de legătură între noi şi această echipă, pe teren nu a existat nicio legătură, a câştigat cel mai bun, şi astăzi am fost noi. Sunt mulţi jucători la Energeticianul pe care noi îi urmărim, i-am avut aici, mă bucur că au reuşit, după ce au plecat de la noi, să obţină un contract, pentru că au acolo condiţii destul de bune. Rivalitatea este decât sportivă, în teren, pe mine nu mă interesează alte lucruri, le doresc succes în continuare pentru că au o echipă destul de bună. Ne pregătim pentru fiecare meci, nu suntem nici Barcelona să dăm câte cinci goluri pe meci, contează foarte mult fazele la limită, în rest suntem fericiţi pentru victorie, am făcut un joc destul de bun, mă aşteptam chiar la mai mult de la echipa mea, la o diferenţă mai mare, dar sperăm ca de la meci la meci să creştem, pentru că jucăm bine, puteam să avem mai multe puncte”, a precizat Bogoi.

Andone: “Am avut şi ghinion”
Antrenorul Energeticianului, Bogdan Andone, a declarat că echipa mai pragmatică s-a impus, iar meciul de la Târgu-Jiu a fost peste nivelul ligii secunde ca angajament şi faze de poartă. Şi tehnicianul din Valea Jiului a admis că a fost un joc al orgoliilor. “E normal să fiu supărat. A fost un meci echilibrat, disputat, cu un nivel de joc peste cel al ligii a doua. Au fost două echipe preocupate de joc, şi-au creat multe situaţii de poartă. Din nefericire pentru noi nu am avut sânge rece în faţa porţii, deşi am avut oportunităţi destul de mări. Păcătuim în continuare la fazele fixe. Am riscat pe final, am jucat cu trei atacanţi la 1-0, cu toate că ştiam că ei sunt o echipă care joacă foarte bine pe contraatac. Din păcate, acest lucru ne-a dezechilibrat pe fază ofensivă şi aşa s-a creat faza golului doi care a închis jocul. Putem spune că a fost un meci al orgoliilor, mulţi jucători tineri şi cu experienţă au jucat la Pandurii. A fost o rivalitate pozitivă, a fost un meci destul de plăcut. Putem spune că am avut şi ghinion, am ratat ocazii extrem de mari, n-am reuşit să băgăm mingea în poartă”, a declarat Andone. În etapa viitoare, Pandurii merge la ASU Politehnica Timişoara, în timp ce Energeticianul primeşte vizita formaţiei Metaloglobus Bucureşti. În urma succesului de sâmbătă, gorjenii au egalat la puncte formaţia lui Nicolae Sarcină (24), însă au golaveraj superior.

PANDURII TÂRGU-JIU – ENERGETICIANUL 2-0 (0-0)
Daniel Ciobanu 61′, Nicolae Pîrvulescu 84′
Eliminat: Cristian Raiciu 86′ (cumul de cartonaşe galbene)
Pandurii: Mih. Cotolan – Brînzan (cpt.), D. Ciobanu, Konate, Al. Vasilescu – Raiciu, Skoric – Tudoran (P. Popescu 82′), Vodă, Pîrvulescu (Blejdea 89′) – Nsiah (Rob. Lică 86′). Rezerve neutilizate: Al. Opriţa – Draca, Nic. Cotolan, Rob. Gheorghe. Antrenor: Adrian Bogoi
Energeticianul: Bg. Miron – D. Lung (cpt.), M. Ioniţă, Andr. Dragu, D. Drugă – C. Cristea (C. Ionică 82′), Rob. Petre – Al. Neacşa (C. Neagu 73′), Cioiu, Stoenac – Vl. Rusu (Misăraş 88′). Rezerve neutilizate: Marinoiu – Gîrbiţă, Vl. Tudorache, Leasă. Antrenor: Bogdan Andone
Arbitru: Eduard Ioniţă; Asistenţi: Florian Alexandru Vişan şi Daniel Vlase (toţi din Galaţi).
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here