Noile sucursale = externalizare! Minerii din CEO, puși să-și semneze condamnarea la locul de muncă

605

Realizarea sucursalelor Complexului Energetic Oltenia, la Rovinari și Motru, și a celei de conservare pe linia Husnicioara-Seciuri, nu este văzută cu ochi buni de anumiți lideri sindicali din CEO. Aceștia reclamă faptul că minerilor li se cere deja să semneze acte adiționale la CCM, pentru a se trece de bună-voie în subordinea noilor sucursale miniere, fără a li se explica prea bine ce implică aprobarea acestor documente. Sindicaliștii susțin că minerii care au aprobat deja documentele în cauză și-au semnat condamnarea la locul de muncă, deoarece noua reorganizare ar fi echivalentul unei externalizări care va duce, în final, la disponibilizarea mascată a salariaților.

De la începutul acestei săptămâni, șefii sucursalelor de la Motru și Rovinari au transmis șefilor de cariere, fie verbal, fie deja cu documente, faptul că subordonații lor din minerit, anumite servicii- mai exact partea mecanică, partea electrică, vulcanizările, trebuie să treacă în subordinea directă a noilor structuri. Șefii și-au pus la treabă subordonații, în producție, la serviciile amintite, ajungând acte adiționale la CCM, dar și explicații verbale legate de trecerea respectivilor în subordinea sucursalelor miniere. Evident că salariaților li s-au transmis, în termeni elogiatori, cât de bine le va fi dacă semnează adiționalele la CCM prin care ei vor trece din subordinea carierelor în cea a sucursalelor. Minerilor li s-a spus că odată cu semnarea documentelor vor primi salarii mai mari și multe alte avantaje financiare și profesionale. Deocamdată minerii nu au semnat documentele, dar au făcut-o unii dintre șefii acestora.

carieraSindicatele, scoase din schemă!
“La Lupoaia, la schimbul unu, directorul adjunct al carierei, Alexandru Glomnicu, s-a prezentat, luni, în fața angajaților de la Atelierul Mecanic și le-a comunicat noile ordine venite de la Sucursala Motru, mai exact de la domnul Dafinoiu. Oamenilor li s-a transmis că trebuie să semneze niște acte adiționale la CCM, prin care se arată de acord ca ei să treacă în subordinea directă a sucursalei, fapt care ar urma să le aducă nenumărate beneficii. Li s-au promis mecanicilor salarii mai mari și o mai mare siguranță a locului de muncă. Colegii de la Lupoaia nu au semnat și, cu siguranță nu vor semna așa ceva, deoarece sunt conștienți că noua reorganizare îi va aduce, în scurt timp, în situația Minprest-ului. Le-am indicat chiar colegilor să nu semneze aceste documente, deoarece la adresa lor se va comite o mare ilegalitate, oamenii ajungând să fie scoși din sistem și cu un salariu minim pe economie”, a declarat liderul de sindicat de la Lupoaia, Nicu Bunoaica. Acesta susține că la baza acestei proceduri trebuia să existe o hotărâre de guvern, deoarece sucursala nu este încă inclusă în forma de organizare a CEO. “În forma de organizare a CEO este prinsă Divizia Minieră, sediul CEO și unități miniere, sucursalele electrocentrale și nicidecum miniere. Toate au grile separate și diferite de salarizare, pentru că și condițiile de muncă sunt diferite”, a completat Bunoaica, care crede că prin acest demers se urmărește doar realizarea unui cadou pentru politicieni, care vor pune mâna pe serviciile bănoase și eficiente trecute în subordinea acestor sucursale.

“Voi da CEO în judecată”!
Bunoaica susține că, alături de Constantin Crețan și de sindicatele independente din CEO, va acționa în judecată compania dacă planul creionat de sucursale va fi pus în aplicare.
Anamaria Stoica

2 COMENTARII

  1. Daca nu se face ceva suntem irecuperabili.Nu vedeti ca nimeni nu mai vrea sa se bage in conducerea CEO?Toti isi dau demisia.Este pe duca,CEO.Separati-le odata si terminati.lasati doar carierele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here