Noile contracte pentru energia electrică pot fi încheiate până la 31 martie

889

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) prelungeşte până la 31 martie perioada în care consumatorii casnici pot încheia contracte de furnizare pe piaţa concurențială.
ANRE a iniţiat un proiect de ordin în acest sens, „având în vedere impactul procesului de liberalizare a pieţei de energie electrică, de la 1 ianuarie 2021 asupra clienţilor casnici, necesitatea asigurării unei bune informări de către furnizorii de ultimă instanţă, precum şi asigurarea condiţiilor necesare încheierii contractelor de furnizare a energiei electrice cu respectarea condiţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19 şi pentru ca procesul să se desfăşoare în beneficiul consumatorului final, a fost prevăzută măsura de prelungire până la 31 martie 2021 a perioadei în care pot fi încheiate contracte de furnizare a energiei electrice astfel încât clienţii casnici să beneficieze de preţul din oferta concurenţială”.
Piaţa de energie electrică a fost complet liberalizată la 1 ianuarie 2021. Începând cu această dată consumatorii care erau până acum în regim reglementat vor plăti preţuri mai mari cu 13-26%, dacă păstrează actualul contract.
I.I.

1 COMENTARIU

  1. Pe factura stg- sus scrie “Factura piata concurentiala”, dupa ce nu am raspuns o luna la solicitarea Enel de a da o notificare scrisa privind noile conditii. In aceasta situatie, citez: ” …vom considera noile conditii economice acceptate”.
    INTREBARE:
    Mai trebuie sa ma deplasez pana la 31 martie 2021 sa semnez un nou contract, sau ramane valabil existentul ?
    Multumesc ptr. raspuns.
    Dan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here